banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Yasak ampulleri satacaklardı

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “İTHALİ YASAK EŞYA KAÇAKÇILIĞI”suçları ile mücadeleye yönelik yapılan çalışmalarda;

Akkor ampul olarak tabir edilen eski tip şeffaf ampullerin, enerji verimliliği ve genel sağlık açısından uygun olmadığından dolayı Avrupa Birliği normları çerçevesinde, 27 Ağustos 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan SGM-2011/9 sayılı Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı’nın tebliği kapsamında,  üretimi ve ithalatı yasaklanmış ve yasak 01 Eylül 2012 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Bu kapsamda, bu tip ampuller, 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’nun 3/7 Md. göre iki yıldan altı yıla kadar hapis ve yirmi bin güne kadar para cezası gerektiren ithali yasak eşyalar kapsamına alınmıştır.

KOM Şube Müdürlüğümüz görevlilerince 05.10.2013 günü ilimiz Diyarbakır yolu üzerinde yapılan uygulama esnasında durdurulan (4) kamyonun evraklarına ve yükündeki kolilerin içeriğine bakıldığında yükün akkor ampul tabir edilen ürünlerden olduğu, ancak evraklarda başka bir ürün olarak gösterildiği, bunun üzerine Şube Müdürlüğümüzde, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve İl Gümrük Müdürlüğü görevlileriyle birlikte yapılan incelemelerde üretimi ve ithalatı yasaklanan ampul tipine uyduğu tespit edilmiş,  bunun üzerine (4) kamyonda toplam (475.700) adet ampule ve yükü taşıyan kamyonlara el konulmuş, kamyon şoförleri ve mal sahipleri hakkında adli tahkikata başlanılmıştır.

Şanlıurfa Gümrük Müdürlüğü’nün hazırladığı raporla söz konusu ithali yasak ampullerin toplam gümrüklenmiş değerinin 1.153.000 (Bir Milyon Yüz Elli Üç Bin) Türk Lirası olduğu tespit edilmiş, bu kaçak mallara el konulmasıyla birlikte vergiden doğan yaklaşık 201.600 (İki Yüz Bir Bin Altı Yüz) TLmuhtemel kamu zararının önüne geçilmiştir denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.