banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Yasağın ardından Dargeçit

Mardin’in Dargeçit ilçesinde 19 gün önce PKK’lilerin Safa Mahallesi’nde çukur kazmasının ardından başlayan sokağa çıkma yasağı dün itibariyle kaldırıldı. Çatışmalar nedeniyle birçok evin zarar gördüğü, barikat olarak kullanılan çok sayıda aracın yanarak kullanılamaz hale geldiği ve hayvanların telef olduğu gözlendi.

Mardin Valiliği, 19 gün süren yasak süresince şiddetli çatışmaların yaşandığı mahallede 36 PKK’linin öldürüldüğü, 13 PKK’linin yaralandığı açıklamıştı. Valiliğin açıklamasında, çatışmalarda 2 sivilin hayatını kaybettiğini, 4 polisin ve 8 sivilin de yaralandığı belirtilmişti.

Safa Mahallesinde bazı evlerde mevzilenen PKK'lilere ateş açılması ve tuzaklanmış el yapımı bomba ve tüplerin infilak etmesi sonucu birçok ev, araç, tandır, elektrik ve telefon direkleri zarar görürken bir camiinin de kullanılamaz hale geldiği görüldü.

Ayrıca barikat ve tuzak olarak yollara bırakılan 10’a yakın aracın yanmış bir şekilde kullanılamaz hale geldiği gözlendi.

Yasak boyunca evlerine gidemeyen bazı ailelerin hayvanları telef oldu. Telef olan hayvanlar içinde inek, keçi, eşek ve tavuklar bulunuyor.

19 gün boyunca evlerinde elektriksiz bir şekilde mahsur kaldıklarını belirten bir kadın, yaşananlara tepki göstererek, “19 gün boyunca evimizde mahsur kaldık. Yaşananlardan dolayı kimse yardımımıza gelemedi. Artık mahallemizde ve ilçemizde çatışma istemiyoruz.” dedi. 

Yasak süresince evlerini terk eden başka bir kadın ise “Yeter artık bitsin bu olaylar, evlerimizi terk etmek zorunda kaldık. Geldiğimizde evimizi tanınmaz halde gördük. Artık kimse ölsün istemiyoruz.” diye konuştu.

Çatışmalar nedeniyle harabeye dönen Safa Mahallesinde temizlik, elektrik tadilatı ve çukurları kapatma çalışmaları devam ediyor. (Süleyman Tunç – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.