banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Yarın Hicri yılbaşı

 Hicri takvimin başlangıcı olarak esas alınan Hz. Muhammed (sav)’in Mekke’den Medine’ye Hicretinin yıldönümü  olan Muharrem ayının ilk günü,  Hicri Yılbaşı olarak,  yarın Müslümanlar arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Hicri yılbaşı etkinlikleri kapsamında, Müslümanlar  kendi aralarında Hicri yılbaşını tebrik mesajları paylaşırken, Hz. Muhammed (sav)’in Mekke’den Medine’ye Hicreti ile ilgili yapılacak çeşitli etkinliklere  de katılacaklar.

Muharrem ayı Hicri takvim’in başlangıcı olmasının yanında, bu ayın başında, ortasında ve sonunda tutulacak orucun çok faziletli olduğu Peygamber Efendimiz’in (sav) birçok hadisinde yer almaktadır. Dolayısıyla yeni bir Hicri yılı oruçla karşılamak için, yarınki Muharrem ayının ilk gününde oruç  tutmak, Müslümanlara büyük sevap kazandıracak.

Muharrem ayı barındırdığı Aşure günü dolayısıyla da, Müslümanlar için büyük önem arz etmektedir. İslam tarihinde Aşure gününde  yaşanan bir çok güzelliğin yanında, bu ayda cereyan eden Kerbela faciasında Hz. Hüseyin’in katledilmesi ve Ehl-i Beyt’e yaşatılan eziyetler, hala  Müslümanları hüzünlendirmekte…  

Bu vesileyle İlke Haber Ajansı olarak, Hicri yılbaşını tebrik eder, İslam coğrafyasında cereyan eden   İslam’a ve Müslümanlara yönelik saldırı ve zulümlerin son bulmasına ve Müslümanların yek vücut halinde küfre karşı Vahdetine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederiz.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.