banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Yargıtay üyesi mahkemeyi şok etti
YARGITAY 7.Ceza Dairesi üyesi Birsen Karakaş’ın, bazı yüksek yargıçlar hakkında açtığı tazminat davasında “gizli kayıt” skandalı ortaya çıktı. Karakaş’ın 2008 yılında yapılan Adalet Akademesi Genel Kurul toplantısındaki konuşmaları katılımcılardan habersiz olarak kayda aldığı ve çoğu sonradan Yargıtay üyesi olan 5 yüksek yargıç hakkında tazminat davası açtığı saptandı. Yargıtay 7.Ceza Dairesi üyesi Birsen Karakaş’ın Danıştay 13.Daire üyesi Nizammetin Kalaman, Yargıtay 4.Hukuk Dairesi üyesi Ali Kaya, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Fırat, Yargıtay 9.Hukuk Dairesi üyesi Cevdet İlhan Günay ve Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanı Özcan Kaya hakkında açtığı tazminat davası Yargıtay 4.Hukuk Dairesinin önüne geldi. Daire, Karakaş’ın davalılar hakkında açtığı 30 bin TL tazminat talebini reddeden yerel mahkeme kararını onadı.
Konuşmalar CD’de yer aldı
Karakaş, 18 Nisan 2008’de yapılan Adalet Akademisi Genel Kurulu’na gelen imzasız bir ihbar mektubunun gündeme konulmasının “Akademik kariyerinin tartışmaya açılması” olarak değerlendirerek, Divan Başkanlığına seçilen Günay başta olmak üzere diğer davalılar hakkında davacı oldu. Ankara 10.Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verilen şikayet dilekçesinde, söz konusu mektupta kendisinin yazdığı kitabın “intihal” olduğunun yer aldığı belirtildi. Karakaş, Genelkurulda yapılan toplantılarda hakim ve savcılara “Meslek Etiği” dersi vermesi ve kitabın intihal olduğu suçlaması yapılmasının kişilik haklarına saldırı olduğunu ifade etti.
Dilekçede, Genel Kurul’da yapılan konuşmaların yer aldığı CD’nin mahkemeye delil olarak sunulduğu yer aldı. Dilekçedeki en çarpıcı kısım ise Karakaş’ın, kendisi hakkında imzasız ihbar mektubunun hukuken bir geçerliği bulunmadığını belirterek, hukuka aykırı olarak tutulan ses kayıtlarını delil olarak sunması oldu. Tazminat davası 3 Mart 2010’da Ankara 10.Asliye Hukuk Mahkemesi ardından da Yargıtay 4.Hukuk Dairesi’nce reddedildi.
Kaynak: LÜTFİ KAPLAN / STAR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.