banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Yapıcıoğlu: Alçalmış zihniyetleri lanetliyorum

Ankara’da gerçekleşen ve 86 kişinin ölümüne sebep olan bombalı saldırıyla ilgili bir açıklama yapan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu; saldırıyı gerçekleştiren tetikçileri, azmettiricilerini ve bundan medet uman alçalmış zihniyetleri lanetlediğini söyledi.

“Gerekçesi ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin bu saldırıyı gerçekleştiren tetikçileri, azmettiricilerini ve bundan medet uman alçalmış zihniyetleri lanetliyorum.” diyen Yapıcıoğlu yaptığı açıklamada, “Toplumda kaos ve karışıklık çıkararak bunun üzerinden siyaseti dizayn etmeyi amaçladığı anlaşılan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyor ve yaralılara da acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Saldırıda yaşanan güvenlik zafiyetine dikkat çeken Yapıcıoğlu, şunları ifade etti: “Ankara'nın göbeğinde böylesine büyük çapta bir bombalama eyleminin gerçekleştirilmiş olması, çok ciddi anlamda bir istihbarat ve güvenlik zafiyetinin olduğunu da ortaya çıkarmış durumdadır. 7 Haziran seçimleri öncesi Diyarbakır'da, 20 Temmuz’da ise Suruç'ta patlayan bombalı saldırılarla benzerlik taşıyan bu saldırının önlenememiş ve aydınlatılmamış olması bahse konu güvenlik zafiyetinin boyutlarını ortaya koyması bakımından dikkat çekicidir.”

Silahı ve şiddeti bir yol ve yöntem gören zihniyeti reddettiklerini vurgulayan Yapıcıoğlu, “Referansını İslam'dan alan ve haksız yere bir insanın öldürülmesini bütün insanlığın öldürülmesi şeklinde değerlendiren bir anlayışın mensupları olarak silahı ve şiddeti bir yol ve yöntem gören zihniyeti reddettiğimizi bu vesile ile bir kez daha hatırlatmak isterim. Başta siyaset kurumu olmak üzere herkesi ülkemizin kaos ve çatışma ortamının içine çekilmeye çalışıldığının farkına varmaya, toplumsal barış ve kardeşliğimizin daha fazla zarar görmemesi için sorumluluk ve inisiyatif almaya davet ediyorum.” dedi.

Yapıcıoğlu, olayın aydınlatılması, faillerinin ve destekçilerinin ortaya çıkarılması için hükümetin bir an önce bütün mekanizmalarını harekete geçirmesi ve kamuoyunu tatmin edecek bir açıklamayı ivedilikle yapması gerektiğini belirtti. 

(İLKHA)

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun imzasıyla yayımlanan basın açıklamasının tam metni:

Sabah saatlerinde Ankara'da meydana gelen insanlık dışı bir terör saldırısında onlarca sivil vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, 100’den fazlasının da yaralandığını esefle öğrenmiş bulunmaktayız. Sivil insanların toplandığı yerlerde bomba patlatarak ölümlerine sebebiyet veren eylemi hiçbir şekilde kabul edilemez bulduğumuzu özellikle belirtmek isterim.

Gerekçesi ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin bu saldırıyı gerçekleştiren tetikçileri, azmettiricilerini ve bundan medet uman alçalmış zihniyetleri lanetliyorum.

Toplumda kaos ve karışıklık çıkararak bunun üzerinden siyaseti dizayn etmeyi amaçladığı anlaşılan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyor ve yaralılara da acil şifalar diliyorum.

Ankara'nın göbeğinde böylesine büyük çapta bir bombalama eyleminin gerçekleştirilmiş olması, çok ciddi anlamda bir istihbarat ve güvenlik zafiyetinin olduğunu da ortaya çıkarmış durumdadır. 7 Haziran seçimleri öncesi Diyarbakır'da, 20 Temmuz’da ise Suruç'ta patlayan bombalı saldırılarla benzerlik taşıyan bu saldırının önlenememiş ve aydınlatılmamış olması bahse konu güvenlik zafiyetinin boyutlarını ortaya koyması bakımından dikkat çekicidir.

Bu olayın aydınlatılması, faillerinin ve destekçilerinin ortaya çıkarılması için hükümet bir an önce bütün mekanizmalarını harekete geçirmeli ve kamuoyunu tatmin edecek bir açıklamayı ivedilikle yapmalıdır.

Referansını İslam'dan alan ve haksız yere bir insanın öldürülmesini bütün insanlığın öldürülmesi şeklinde değerlendiren bir anlayışın mensupları olarak silahı ve şiddeti bir yol ve yöntem gören zihniyeti reddettiğimizi bu vesile ile bir kez daha hatırlatmak isterim.

Başta siyaset kurumu olmak üzere herkesi ülkemizin kaos ve çatışma ortamının içine çekilmeye çalışıldığının farkına varmaya, toplumsal barış ve kardeşliğimizin daha fazla zarar görmemesi için sorumluluk ve inisiyatif almaya davet ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.