banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

'Yanlış davranışlara karşı durmak lazım'

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesinde ‘Hak Arama Yolları’ adlı seminer düzenlendi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Aktivist Eyüphan Kaya, insan onuru, temel haklar, ayrımcılığa ve haksızlığa müdahale gibi konular hakkında bilgi verdi.

Bütün peygamberlerin, kimliğine ve inancına bakmadan mazlumların arkasında durduğunu belirten Kaya, “Yüce Allah, ‘Sadece zalim kimselere karşı düşmanlık yapabilirsiniz’ buyurmaktadır. Ayrıca adil şahitlerden olmamız gerektiği hasebiyle olup biten olaylara karşı “Bana ne, sana ne?” demeye hakkımız yoktur. Birinci kuşak insan haklarının başında yaşam hakkı gelmektedir.Bir insanın hayatı elinden alınmışsa diğer haklarının hangisinden bahsedebilirsiniz?” dedi.

İnsanların, ahlaki ve kültürel değerlerine saygı duyulması hakkına sahip olduğunu ifade eden Kaya daha sonra, “Güvenli bir yaşam sürdürme hakkımız var.Bunu sağlamak devletin işi.Bu birinci kuşak haklarımız teminat altına alındığı zaman diğer haklarımızı yaşama imkânımız oluyor.İfade özgürlüğü, din ve vicdan özgürlüğümüz var.Herkesin özel yaşamına, ahlaki ve kültürel değerlerine saygı gösterilme hakkına sahibiz.Farklıya değil, varsa yanlış bir davranış ona karşı durmak lazımdır.” şeklinde konuştu.

Seminer, yapılan sunumun ardından son buldu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.