banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

YAKILAN ANIZLA 6 KÖY ELEKTRİKSİZ KALDI

Dicle EDAŞ ekiplerinin yoğun çalışması sonrasında yanan direklerin yerine yenileri dikildi ve söz konusu köylere yeniden enerji verildi.
 
Anız yangınları, Dicle EDAŞ’a ait elektrik direklerine, dolayısıyla da enerjisiz bırakarak yöre halkına zarar vermeye devam ediyor. Yaz mevsimi ile birlikte hasat sonrası başlayan ve neredeyse tamamı kasıtlı olarak çıkarılan anız yangınları nedeniyle Şanlıurfa’da çok sayıda ahşap elektrik direği yandı. Bunun sonucunda onlarca köy elektriksiz kaldı. Bundan ders çıkarılmadığı gibi, dün de merkez Örencik köyü ile Suruç ilçesinde çıkarılan anız yangınlarında, elektrik enerji hattı taşıyan ve bu arazilerden geçen 3 ahşap direk tamamen, 5 direk ise kısmen yandı. Yanan ve zarar gören direklerin devrilmesi sonucu bu hattan beslenen Örencik köyü ile Suruç’a bağlı Bahçe, Eğrice, Özgören, Mert İsmail ve Tümsekli köyleri karanlıkta kaldı.

‘ANIZ YANGINLARI HERKESİ OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Dicle EDAŞ Şanlıurfa İl Müdürü Esin Eroğlu,  anız yangınlarında bu tarlalardan geçmekte olan elektrik direklerinin yanması nedeniyle 6 köy ve bu köylere bağlı mezraların elektriksiz kaldığını belirterek, şöyle dedi:

“Anız yangınları, maalesef bizi ve müşterilerimizi olumsuz etkiliyor. Daha önce yaşananların dışında bu kez çıkan anız yangınında elektrik direklerimiz büyük zarar gördü. 3 adet orta gerilim direğimiz tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, 5 direğimiz ise kısmen zarar gördü. Bu yüzden de merkeze bir ve Suruç ilçemize bağlı 5 köy, bu sıcak yaz günlerinde ne yazık ki karanlıkta kaldı. Ekiplerimizin yaptığı yoğun ve özverili çalışma sonunda elektriksiz kalan bu 6 köye yeniden elektrik enerjisi verebildik” dedi.

Bu arada, Dicle EDAŞ tarafından elektrik direklerinin yanarak zarar görmesi sonucu 6 köyün enerjisiz kalmasına neden olan anız yangınları ile ilgili hukuki süreç başlatıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.