banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Beyaz Saray

Ya Urfa'da deprem olsa?

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Paşabağı mahallesinde bulunan ve 18 dairenin bulunduğu binada kolonlarının patlaması nedeniyle tahliye kararı verilen binada incelemelerde bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın talimatları ile vatandaşların tahliye edilmesi gerektiğini anlatan Vali Güvenç, binada oturan vatandaşlarla görüştü.

Konuya ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile görüştüğünü belirten Vali Güvenç, ''Bakanımız hemen vatandaşlarımızla görüşmemizi çıkarılan 6306 sayılı yasa gereği 600 TL bu tip binalarda oturanlara kira yardımı yapabileceğimizi, bunu planlamamızı vatandaşlara da selamını söylememizi istedi'' dedi.

Söz konusu binada Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün Cuma günü inceleme yaptığını aktaran Güvenç, binada yaptığı incelemesinin ardından şunları söyledi: “Evet gerçekten burada sıkıntı var, vatandaşlarımızın mağduriyeti söz konusu. Allah korusun 18 evde insanlarımız yaşıyor, buranın boşaltılma tebligatını yapıyoruz onlara, 600 lira kira 2 bin TL'sini de peşin vereceğiz onlara hafta içerisinde onları sağlama alacağız. Daha sonra bu evin yerine ne yapılacak ne olacak, Bakanlığımızla İl Müdürümüz görüşecek planlayacak yapacak. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz bu konuda şehrin haritasını çıkaracaklar. Yasa çerçevesinde bu işler nasıl olabilirse ev sahipleriyle, belediyemizle görüşeceğiz, kesinlikle riskli ve sıkıntılı evlerde insanlarımızın oturmasına izin vermeyeceğiz.”

Söz konusu bina sakinlerinin biri dışındakilerin apartmanı boşaltıldığını ancak bir kişinin ailenin binadan çıkmak istemediğini öğrenen Vali Güvenç, binadan çıkmamakta ısrar eden ev sahibi Bekir Eyyüpoğlu ile görüşerek, Eyüpoğlu’nu evden çıkması için ikna etti. Kira ve nakliye konusunda destek olacaklarını söyleyen Vali Güvenç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Can Hallaç’a, Eyüpoğlu’na ev tutularak eşyalarının taşınması konusunda talimat verdi.

Vali Güvenç, ev sahibine binanın yıkılma tehlikesinde olduğunu ve biran önce boşaltılması gerektiğini anlattı.

Bina sakinleri ise, ilgisinden dolayı Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.