banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Kesmetaş köyleri Taşlıdere

Xanıkê Davası yine ertelendi

Şırnak'ın İdil (Hezex) ilçesine bağlı Kozluca (Xanıkê) köyünde 29 Mayıs 2015 tarihinde HÜDA PAR Cizre İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyesi M. Şerif Şimşek ile İdil İlçe Teşkilatı üyesi Abdulcelil Talayhan'ın HDP/PKK’lilerce katledilmesine ilişkin açılan davanın ikinci duruşması Midyat Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme heyeti, duruşmayı ‘12 Mayıs Perşembe gününe’ tekrar görülmek üzere ertelenmesine karar verdi.

Duruşmaya katledilen M. Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan'ın aileleri de katıldı.

Duruşmada tutuklu sanık S.T. görüntülü ve sesli bağlanma sistemi SEGBİS ile tutuklu bulunduğu cezaevinden duruşmayı takip etti. Mahkeme Başkanının sorularına yanıt verdi.

Ayrıca tutuklu S.T’nin ablası ve annesi tanık olarak dinlendi. Davada tutuksuz yargılanan S.T’nin babası Ş.T ise duruşmaya yine katılmadı. Tanıkların ifadelerinin ardından mahkeme heyeti, duruşmanın,12 Mayıs Perşembe gününe tekrar görülmek üzere ertelenmesine karar verdi.

Duruşma sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran dava avukatlarından Yahya Turan, tanıkların beyanlarının alındığı duruşmanın 12 Mayıs 2016 tarihine ertelendiğini belirterek, şöyle konuştu: “Dava tekrar ertelendi. Tutuklu sanık S.T’nin tutukluluk halinin devamına karar verildi. Tanıklar tekrar dinlendi. Muhtemelen Savcı, bir sonraki duruşmada mütalaasını okuyup karar verecek. Dava dosyasının şu anki durumu bu şekildedir.”

Daha önce serbest bırakılan sanıklardan S.T’nin babası Ş.T’nin adli kontrolünün kaldırılması ve tutuklanması ilgili avukatların talepleri mahkeme tarafından reddedildi.

Duruşmaya katılan ve tekrar ifade veren M. Şerif Şimşek’in kardeşi Şükrü Şimşek ise “Bu gün ikinci duruşma yapıldı. Daha önce verdiğimiz ifadeleri tekrar verdik. Duruşma 12 Mayısa ertelendi. Bu davanın güzel bir şekilde sonuçlanmasını istiyoruz. Katilin en ağır şekilde cezalandırılacağını umuyoruz.” dedi. (Süleyman Tunç – İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.