banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Volkswagen 2 modelin Türkiye'deki satışını durdurdu

Doğuş Otomotiv, Volkswagen Jetta ve Caddy modellerinin EA189 EU5 1.6 TDI motor tipindeki araçların satışını bu akşam itibarıyla geçici olarak durdurduklarını açıkladı.

Doğuş Otomotiv’den yapılan açıklamada, “Volkswagen AG yetkilileriyle sürdürmekte olduğumuz görüşmeler neticesinde, tarafımızca alınan kararla gönüllü olarak, Jetta ve Caddy modellerimizde sadece EA189 EU5 1.6 TDI motor tipindeki araçların satışını bu akşam itibarıyla geçici olarak durdurmuş bulunmaktayız. Diğer modellerimizin satışı ile ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır.”  denildi.

Yapılan açıklamada, etkilenen araçlar dâhil olmak üzere Türkiye’de satışa sunulan tüm araçların Türkiye’nin resmi mevzuatlarına, sürüş ve yol güvenliğine uygun olduğu, üretici firmaların devam eden çalışmaları doğrultusunda teknik güncellemeler yapılabileceği, gelişmelerle ilgili müşteriler ile iletişime geçileceği belirtildi.

ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), Volkswagen'in ABD'de sattığı bazı dizel motorlu araçların egzoz emisyon testleri sırasında emisyon test sonuçlarını yanıltıcı yazılım kullandığını belirtmiş, emisyon testi skandalının ortaya çıkmasının ardından Volkswagen zor günler yaşamıştı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.