banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Vodafone'un SMS özrü kabahatinden büyük

Vodafone'un SMS özrü kabahatinden büyük

Vodafone, Somali yardımları için toplanan yardımlarda abonelerden alına SMS ücretinin iade edileceğini açıkladı. Doğrudan ödeme yerine bunu yalnızca çağrı merkezini arayanlara yapacak.

Açlığın pençesinde kıvranan Somali’ye Ramazan ayında Türkiye genelinde başlatılan yardım kampanyalarında SMS yoluyla da bağışlar yapılmış ve bazı GSM şirketlerinin kısa mesaj ücreti aldığı ortaya çıkmıştı. Bağıştan SMS ücreti alan iki şirketten biri olan Vodafone, PR çalışması yapıp ücret alımını durdurduğunu açıkladı. İsteyene de ücreti iade edeceğini açıkladı. Ama nasıl ödeneceğine ilişkin gösterilen yöntem evlere şenlik…

Vodafone adına “iade edilecek” açıklamasını Bireysel Müşterilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Öğüt yaptı. Öğüt, yıllardır SMS aracılığıyla bağış toplama uygulaması yaptıklarını hatırlattı.

Bağış toplayan çok sayıda vakıf ve dernek olduğunu belirten Gökhan Öğüt, “Bağış toplayan sosyal paydaşlarla değişik anlaşmalar neticesinde bu uygulamaları yapıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı ile yapılan anlaşmada belli bir ücret söz konusuydu. Ancak sizin haberinizin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan gelen talep doğrultusunda ücret alımını kaldırdık” dedi. Şu an hiçbir derneğin yardım kampanyası kapsamında atılan SMS’lerden ücret alınmadığını ifade eden Gökhan Öğüt, “Çağrı merkezimiz vasıtasıyla gelen istekler oldu ve alınan SMS ücretlerini iade ettik” diye konuştu. 

ÇAĞRI MERKEZİNİ ARAYANLARA ÖDENECEK

Bugün gazetesinden Zeynep Ceylan’a açıklama yapan Öğüt, yardım mesajı gönderen kullanıcılarına SMS ücretlerini iade etmeye devam edeceklerini söyledi. Öğüt, nasıl ödeneceğine ilişkin açıklamayı yaparken de, “Çağrı merkezimizi arayıp ücretinin iadesini talep eden kullanıcılarımıza paralarını geri ödeyeceğiz” dedi.

Vodafone, tahsil ettiği ücretlerini herkese ödeme yerine, bunu yalnızca çağrı merkezlerini arayanlara yapacağını açıkladı. 

Rotahaber

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.