banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Vize halayı

Türkiye'deki Alman Konsolosluğu'nun kabul ettiği tek sınav olan ve Ankara'daki Alman Kültür Merkezi tarafından yapılan 'A1' sınavı Elbim Kursu yetkililerinin girişimleri ve talepleri üzerine ikinci kez Gaziantep'te yapıldı. Davul zurna eşliğinde sınavın yapılacağı okula giden öğrenciler önce halay çekti. Dakikalarca halay çeken öğrenciler sınavın stresini atmaya çalıştı. Sınavdan birkaç dakika öncesine kadar doyasıya halay çeken öğrenciler sınavı denetlemek için gelen Alman heyetini şaşırttı. Olanları anlamaya çalışan Alman heyet meraklı bakışlarla halayı izledi. 

Doyasıya eğlenen öğrenciler daha sonra sınav için kimlik kontrolünden geçti. Öğrenciler uzun bir çalışmanın ardından sınava girecekleri için stresli olduklarını belirterek, "Almaya vize sınavına hazırlanırken Elbim Kursu yetkilileri bizlere çok büyük destek oldu. Sınav günüde üzerimizdeki heyecanı atmak için böyle bir şey yaptık. Arkadaşlarımızla birlikte sınav öncesi halay çekerek stres atmaya çalıştık. Gerçekten bu çok işe yarıyormuş. Stresimiz kalmadı ve şimdide sınava girip kazanacağımıza inanıyorum" dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.