banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan

Viranşehirli o kadın anıldı

Urfa’nın Viranşehir ilçesinde geçtiğimiz hafta eşinin ikinci evliliği yapacağı iddiası üzerine, evinin balkonunda atlayarak intihar ettiği iddia edilen Fatma A. Mezarı başında anıldı.

 

Viranşehir’de geçtiğimiz hafta Bahçelievler mahallesinde kaldığı evinde balkondan atlayarak intihar ettiği iddia edilen Fatma A. Tilagê köyündeki mezarı başında anıldı. Viranşehir Belediyesi Berjin Amara Kadın Danışma Merkezi tarafından organize edilen anmaya BDP Urfa İl Eşbaşkanı Leyla Akça, BDP Viranşehir Eşbaşkanı Servet Kılıç, Belediye Meclis üyeleri ve onlarca kadın katıldı. Tilagê köyündeki baba evi ziyaret edildikten sonra mezarlığa kadar yürüyüş yapan kadınlar burada Fatma A.’nın mezarını çiçeklerle söylediler. Fatma A’nın ailesi mezarı başında gözyaşları döktü. Burada bir açıklama yapan Viranşehir Belediyesi Berjin Amara Kadın Danışma Merkezi Sosyologu Nihal Oturmak, Urfa’da son 6 ayda 149 kadının intihar girişiminde bulunduğuna dikkat çekti. Bunların intihar değil cinayet olduğunu belirten Oturmak : “Eşinin Suriyeli bir kadın ile evlenmesine engel olamayınca intihar etmeyi seçen kadın son çare olarak mutfakta kızının kollarında kendini boşluğa atmıştır. Bu kadına bakış açısının sonucudur. Suriyeli kadınların mağduriyetinden faydalanarak evlenmek isteyen erkeklerin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Savaşların kazananı belirsiz ama kaybedeni her zaman kadınlardır.bu duruma artık yeter diyoruz” diye konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından Fatma A’nın mezarı başında dualar okundu. Fatma A. 36 yaşında 3 erkek 3 kız olmak üzere 6 çocuk annesiydi.

Nurettin Karakış / Viranşehir

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bbbb 5 yıl önce

????