banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Viranşehir'e dev gençlik merkezi yapılacak

Dikkatli bir okurumuz tarafından uyarıldıktan sonra, Milletvekili Mehmet Akyürek'in ifadelerine dokunmadan haber içerisindeki Kültür Merkezi ifadelerini Gençlik Mekerzi olarak değiştiriyoruz.

İşte o haber; Şanlıurfa'nın en büyük ilçelerinden birisi olan ve her gün aldığı yoğun göçle Türkiye'nin birçok ilinden daha büyük hale gelen Viranşehir ilçesine Kültür Merkezi yapılıyor.

 

Ak Parti Şanlıurfa milletvekillerinin 12 Haziran 2011 seçimlerinden önce vaat ettiği 400 proje arasında yer alan Viranşehir ilçesine Gençlik Merkezi projesi hayata geçiriliyor. Şanlıurfa'da başta olmak üzere birçok il de bile olmayan gençlik merkezi Viranşehir ilçesinde yapılıyor. Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek'in yakından takip ettiği gençlik Merkezi Projesi Gençlik ve Spor Bakanlığınca yaptırılıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile bir süre önce görüşen Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, ilçeye Spor Tesisi ve gençlik Merkezi kazandırdı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilecek olan Kültür Merkezine yaklaşık 3 Milyon ödenek ayrıldığı bildirildi.


İHALEYE 14 FİRMA KATILDI

Viranşehir İlçe gençlik Merkezi projesinin tamamlanmasından sonra İnşaat yapımı için ihale sürecide sona erdi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce ihaleye çıkarılan Viranşehir gençlik merkezi için 14 yüklenici firma ihaleye girdi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız'dan alınan bilgiye göre, Viranşehir İlçe gençlik Merkezi için ihale sürecinin tamamlandığı ve ihaleye iştirak eden 14 firmanın tekliflerinin değerlendirileceği ve bu hafta içerisinde ihaleyi kazanan firmanın açıklanacağı belirtildi.

BİR YILDA TAMAMLANACAK

Viranşehir İlçe gençlik Merkezinin bir yılda tamamlanacağını belirten Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, “Viranşehir İlçemiz her gün gelişiyor, halkımızın istekleri doğrultusunda hizmet yapıyoruz, Türkiye'nin birçok İlinden daha büyük olan Viranşehir İlçemize bir Kültür Merkezinin yapılması için söz vermiştik. Şimdi başta sayın Bakanımız Faruk Çelik ve milletvekili arkadaşlarımızla birlikte vermiş olduğumuz vaatleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Viranşehir İlçemize Kültür merkezi hayırlı olsun, kısa bir süre içerisinde Bakanımız Faruk Çelik'in katılımı ile Viranşehir Kültür Merkezimizin temelini atacağız” dedi.

Öte yandan yaklaşık 3 Milyon TL’ye mal olacak olan gençlik merkezinde konferans salonları, kurs odaları, sinema, spor salonları, kafeterya, kongre merkezi ve en önemlisi Gençlerin faaliyet yapacağı mekanlar yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.