banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Viranşehir’den Muhammed Mursi’ye destek

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde bulunan Sivil Toplum Kuruluşları yaptıkları basın açıklamasıyla Muhammed Mursi’nin yanında olduklarını gösterdi.

Basın açıklaması Viranşehir Ceylanpınar caddesinde bulunan Maliye Parkında yapıldı. Sivil toplum kuruluşlarını temsilen basın açıklamasını okuyan Murat Karataş şöyle konuştu:

“ Darbeci Sisi’nin uyduruk mahkemeleri ve kiralık hâkimleri tarafından, darbe ile görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve İhvan’ın üst düzey yöneticilerinden 106 kişiyi daha idam cezasına çarptırarak aşağılık bir karar vermiş oldu. Darbeci Sisi’nin talimatıyla karar veren Mısır mahkemeleri güvenilir olmaktan çıkmış, millet adına değil darbeciler adına karar vermeye başlamışlardır.

Karataş tüm dünyanın gözü önünde cereyan eden ve insanlık adına utanç verici, insan haklarını ayaklar altına alan bu hukuksuz, zorba uygulamaları lanetliyor, Mısır halkının ve kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz.

Şu kesin olarak bilinmelidir ki; asıl yargılanacak olanlar darbe yapan, bir sabah namazı esnasında secde halindeki insanları ordu birlikleri ve keskin nişancılar marifetiyle öldürme emri veren darbeci Sisi ve destekleyicileridir.”

Karataş basın açıklamasının sonunda, “ Bu vesile ile Türkiye’nin güzide kurum ve kuruluşları bu konuda el birliği içerisinde olmalı, ayrı ayrı cılız sesler yerine, beraberce gür bir seda oluşturmalıdırlar. Birlikteliğimizin oluşturacağı güce ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasının bitmesiyle, atılan sloganların ardından grup sessizce dağıldı.(Sabri Acet-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.