banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi Urfa Haber

Viranşehir'de cenaze arbedesi

Kamışlı ’da yaşanan çatışmalarda PYD saflarında savaşırken ölen Halit Doğan’ın cenazesinin Viranşehir’e getirilmesi esnasında gerginlik yaşandı. Cenazeye katılanlar zorla ilçede kepenk kapatmak istedi. Esnaflar kepenk kapatmazken PKK eylemlerine halk da rağbet göstermedi.

 

Halktan katılımın az olduğu ve dışarıdan katılımın yuğun olduğu gözlendi. Cenazenin geçiş güzergâhı Oğur Boran Caddesi üzerinde bulunan ve kepenk kapatmayan işyerlerine yandaşlar saldırdı.  Esnafların iş yerlerinde maddi hasar oluşurken, PKK yandaşları ile esnaflar arasında gerginlik yaşandı.

Yapılan saldırılarda işyerleri hasar gören esnaflar, “ Kamışlıda ölen birisi için burada iş yerlerimize saldırılıyor. Bu saldırılar resmen eşkıyalıktır. Kimse zorla kepenk kaptıramaz. Kapatanlar  da malları zarar görmesin diye kapatıyor” dediler. Halit Doğan’ın cenazesi Viranşehir yeni mezarlıkta defnedildi.  (Sabri ACET- ( İLKHA )






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.