banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Viranşehir yaşanılır Hürriyet istiyor

Yaşadıkları sıkıntıları İLKHA’ya anlatan mahalle sakinlerinden İbrahim İpek,” Bizler çok keredir müracaata bulunmuşuz. HDP’li beledyeye gidiyoruz, bize diyorlar bize ait değil, Büyükşehir belediyesine aittir. Onlara da gidiyoruz aynı cevabı alıyoruz. Kime inanacağımızı bilmiyoruz. Şu an ne yapacağımızı bilemiyoruz. Biz buradan yetkililere sesleniyoruz. Bu hizmet kime aitse Allah rızası için gelsin yapsın. Bu lağım suyu evlerimizin ününde göl olmuş durumda çocuklarımız hastalanıyor”. dedi.

Mahalle sakinlerinden Zehra Bozdaş ise,”Mahallenin çocukları sabahtan akşama kadar lağım suyunun içinde dolaşıyorlar. Komşumuzun iki tane çocuğu şu an hasta, Ben bir bayan olarak çok kere yetkili yerlere gitmeme rağmen bir sonuç alamadık ve hiç kimse derdimize çare olmuyor.” Şeklinde konuştu.

Mahallenin lağım suyundan geçilmediğini belirten Mehmet Demir ise,” Şu an ben Hürriyet mahallesinin 147. Sokağında ikamet ediyorum. Söz konusu mahalle lağım suyundan geçilemiyor. Hiçbir alt yapı yok. Biz burada tuvalet ve mutfak suyu için çukur kazıyoruz. Bu çukurlar, yazın koku yapıyor, kışın da taşıyor. Bir çöp kokteynırlerini bu mahalleye fazla görüyorlar. Kadınlar çöplerini 200 metre uzaklıktaki kokteynırlara taşıyorlar. Söz konusu mahalle yazın pis kokudan, kışın ise çamurdan geçilmiyor”. diye sitem etti. (Sabri Acet-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.