banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Viranşehir Siyer Sınavına hazırlanıyor

Yapılacak sınav ile ilgili açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları üyesi Viranşehir Cami-Der Başkanı Mehmet Kaya, “ Her yıl Peygamber Sevdalıları tarafından  Türkiye genelinde düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavını inşallah bu yıl da ilçemiz de katılacak. Sınava katılmak isteyen bütün Peygamber âşıkları 01.12.2015 -22 01,2016 tarihleri arasında başvuru merkezlerine gelerek başvuruda bulunabilecek. Sınav ise 31.01.2016 tarihinde yapılacaktır. Sınavda başarı gösteren 26 kişiye Umre olmak üzere dereceye giren toplam 1001 kişiye ödül verilecek. Sınavında 1. kategorisinde 1997 ve öncesi doğumlular, 2. kategorisinde 1998-2001 arası doğumlular, 3. kategoride de  2002-2007 arası doğumlu yavrularımız farklı  kitaplardan sınava hazırlanabilecekler.” dedi. 

Sınavda yetişkinler bay ve bayan ayrı salonlarda sınava gireceğini belirten Kaya, “Sınav başvuru merkezlerimiz,   Eski Urfa caddesinde bulunan Ruha CİTY,  Paşa konağı caddesinde bulunan Yasin Tuhafiye ile Cami-Der’dir.    Sınava katılmak isteyen kardeş ve bacılarımız kendi kimlikleri ile bu merkezlere başvuruda bulunması gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Kaya açıklamasının devamında “Sınavda 1. kategoride gireceklere Prof. Dr. Münir Muhammed Gadban’ın  ‘Fıkhu’s Sire’ adlı eserinden,   2. kategoride sınava gireceklere de Sedat Şeran’ın ‘Sevgili Peygamberimiz ( s.av) Hayatı’,   3. kategoride sınava gireceklere ise Bilal Yaralı’nın   ‘Sevgili Efendimiz’  adlı eserlerden sorular yöneltilecektir.    Söz konusu kitaplar sınav kayıt merkezimizden ücretsiz temin edilmektedir. Sınav kayıt bedeli 1. kategoriler için 10 TL, 2. kategoriler için 7,5 TL ile 3. kategoriler için 5 TL’dir.” ifadelerini kullandı.

Kaya açıklamasının sonunda, “Bu sınav ve benzeri etkinlikler ile Peygamber Efendimizi ve onun kutsal davasını tanıtmak ve onun yolunda bir yaşam sürdürmenin yaygınlaşması sağlamayı hedefliyoruz. Çünkü Peygamber Efendimiz ve onun davasını tanımak ve bu yolda yaşamanın bütün dertlere ilaç olduğunu biliyoruz. Bütün ilçe halkımızdan sınava katılım göstermelerini bekliyoruz” dedi.  (Sabri Acet-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.