banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfaspor

Viranşehir Müftüsü:‘Ramazan Müslümanlar için bir fırsattır’



Viranşehir ilçe Müftüsü Abdurrakip Aslan Ramazan ayı ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Aslan yaptığı açıklamada, “11 ayın sultanı olan rahmet ayı Ramazan’a girmiş bulunuyoruz. Ramazan ayı sadece aç kalmak ve susuz kalmaktan ibaret değildir. Ramazan orucu,   nefsi emmareyi yenmek, nefisleri teskin etmek ve insanı ulvi bir mertebeye ulaştırmak hikmeti ile farz kılınmıştır.” dedi.

Aslan açıklamasının devamında, “Orucu hakkıyla tutmalıyız. Peygamber Efendimizin ifadesi ile oruç hakkı ile tutulmazsa, insana sadece açlığı ve susuzluğu kalır. Orucu bütün azalarımız ile tutmalıyız. Bu ayı fırsat bilerek amel defterimizi hayırlar ile süslemeliyiz. Fakirlere el atmalı, teravihler ve mukabeleler ile amel defterimizi süslemeliyiz.” şeklinde konuştu.

Öte yandan ilçedeki camilerde  düzenlenen teravih ve mukabele programlarına halkın yoğun ilgi gösterdiği görüldü.  (Sabri Acet-İLKHA )

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.