banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Viranşehir İlçesinde Demokrasi Nöbetinde Devam Ediyor

 

Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerde düzenlediği Milli İrade ve Demokrasi Nöbetlerinin hafta sonu buluşması Viranşehir'de devam etti.

Viranşehir Cumhuriyet meydanındaki programa katılan binlerce vatandaşa hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Hepimiz ülkemizin geleceğine sahip çıkmak, bu kutsal topraklarda çocuklarımızın mutlu bir şekilde yaşamlarını sürdürmesi için mücadele veriyoruz. 15 Temmuz günü canını siper eden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizdeki bu birliğin, beraberliğin, bütünlüğün altında yatan sebepleri var. Bu sebepler geçmişimizdir, tarihimizdir, kökümüzdür ve ruhumuzdur. Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Laz'ı ve Çerkez'iyle hepsi bir bütün. Dolayısıyla aramızda nifak sokmaya, birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik her türlü harekete bu toplum her zaman dik duruşunu göstermiştir" diye konuştu.

Başkan Çiftçi'nin ardından Viranşehirlilere seslenen Milletvekili Mehmet Akyürek ise, darbeye karşı gösterilen mücadeleden dolayı milletin bir kahramanlık destanı yazdığını söyledi.

Vekil Akyürek, "Şanlıurfa, tüm ilçeleri ile birlikte meydanları terk etmiyor ve milli iradesine sahip çıkıyor. Böylesine bir millet hizmetlerin en iyisine layıktır. Ve bizler sizlerin hizmetkarı olarak daha da yoğun çalışacak ve ülkemizin gelişmişliği için el ele gönül gönüle vereceğiz" dedi.

Buluşmada AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım ise "Bunların yapmak istediği Türkiye'yi işgal etmekti. Türkiye'yi batıya uşak etmek için yapılan bir hareketti. Ama halkımızın cesareti bunlara karşı durdu ve büyük bir destan yazdı. Halkımız dimdik ayakta durdu, tanklara karşı mücadele etti ve iradesine sahip çıktı" diye konuştu.

Viranşehir'deki program ilahi dinletileri ile devam etti.

RABİA MEYDANI'NDAKİ YOĞUNLUK SÜRÜYOR

Öte yandan kent merkezindeki Rabia Meydanı'nda düzenlenen Milli İrade ve Demokrasi Nöbeti ise kaldığı yerden Eyyübiye Belediyesinin organizasyonunda düzenlenen programla devam etti. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği ve Şanlıurfalı şehitlerin yakınlarının da katıldığı programda, Aziz Kutluay bir konuşma yaparken, 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.