banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Vekil torunu kaçıranlara tatbikat

Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu'nun torununun kaçırılması ve fidye istenmesi olayıyla ilgili tutuklu bulunan 4 kişiye bugün geniş güvenlik önlemi altında tatbikat yaptırıldı.
Şanlıurfa'da bağımsız Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu'nun torunun fidye için kaçıran tutuklu 4 kişiye tatbikat yaptırıldı. Uçak savar kavşağıyla Organize Sanayi Bölgesindeki bir Çırçır Fabrikasında yaptırılan tatbikatta geniş güvenlik önlemi alan polis ve jandarma çevrede adeta kuş uçurtmadı. Daha önce adliye önünde aşiret mensuplarının linç etmek istediği fidyeciler tatbikat sırasında cezaevi aracından indirilmedi.
Şeyhanlı aşiretinin ileri gelenlerinden Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu'nun 12 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi olan torunu Seyit Eyyüpoğlu geçen yılın Temmuz ayında fidye için kaçırılmıştı. Kaçırdıkları milletvekili torununun babasından 150 bin TL fidye isteyen 4 fidyeci, Seyit Eyyüpoğlu'nu bıraktıktan sonra polisin sıkı takibi sonucu yakalanmıştı. Tutuklanarak ceza evine konan fidyecilere, kaçırdıkları yer ile Organize Sanayi Bölgesinde sakladıkları fabrikada bugün tatbikat
yaptırıldı. Tatbikat öncesi polis ve jandarma Uçaksavar kavşağı ile fabrikanın çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Mardin Yolu üzerindeki Uçaksavar kavşağına bağlantılı yolları trafiğe kapatılırken çok sayıda çevik küvet polisi çevrede adeta kuş uçurtmadı. Panzer ve özel hareketçiler hazır bekletildi. Tatbikat nedeniyle Mardin Yolunun araç trafiğine kapatılması şehir içinde ulaşımı büyük ölçüde aksattı. Fidyeciler geniş güvenlik önleminin alındığı Uçaksavar kavşağına getirildikleri cezaevi
aracından indirilmeden milletvekili torunun buradan nasıl araca bindirdiklerini anlattı. Fidyeciler buradaki tatbikatın ardından kaçırdıkları Milletvekili torununu sakladıkları çırçır fabrikasına götürüldü. Burada da Jandarma ve Polis yoğun güvenlik önlemleri altında fidyeciler 12 yaşındaki Seyit Eyyüpoğlu'nu Çırçır Fabrikasında sakladıkları yeri gösterdi. Tatbikat sırasında fidye için kaçırılan milletvekilinin torununun da olduğu görüldü.

http://balikligol.com/images/news/1367.jpg
Bu arada, 4 Temmuz 2009 tarihinde gözaltına alınan 7 zanlının adliyeye getirilmesi sırasında zanlılara linç girişiminde bulunulmuştu. Polis aradan geçen süre içerisinde ikinci bir linç girişimi olayının yaşanmaması için iki ayrı yerde yapılan tatbikatta geniş güvenlik önlemi aldı. Bazı yollar araç ve yaya trafiğine kapatıldı. 4 Temmuz 2009 tarihinde kaçırılan Milletvekili torunu için 150 bin TL fidye istenmişti.
Öte yandan, 4 Temmuz tarihinde mahkemeye çıkarılan Ömer Faruk ve Kavas A. kardeşler ile Mehmet A. ve Yakup A. tutuklanırken, Mehmet U., Mehmet Y. ve Kadir A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.