banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Ziyarete Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Başkanı Mehmet Şerif Öter, Teşkilat Başkanı Veysi Güç, Genel Sekreter İbrahim Aydın ve Yönetim Kurulu üyesi Menduh Kavan, Kızıltepe İlçe Müftülüğüne atanan Masum Taşçı’yı Makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu. Öter, ilçede vefat edenler için camilerden sesli anons yapılması talebinde bulundu.

Daha sonra Müftü Taşçı’dan, ilçede vefat edenler için camilerden sesli anons yapılması talebinde bulunan Federasyon Başkanı Mehmet Şerif Öter, “Kızıltepe nüfus bakımından mega bir ilçe haline gelmiş, birçok ilden daha fazla nüfusa sahip ve çok geniş bir alana yayılmış durumda kültürümüzde önemli bir yere sahip olan taziyelerimizi bazen duyamayabiliyoruz.  Herkes burada birbirini tanıyor, taziye, başsağlığı ziyaretleri bölgenin temel geleneğidir. Bugünkü ziyaretimiz vesilesiyle çok önceden de arzu edilip istenen bir dileğimizde ilçede vefat edenler için tıpkı Mardin’de olduğu gibi Diyanete bağlı camilerimizin merkezi ses sistemiyle olduğu gibi Türkçe ve Kürtçe anons yoluyla duyurulmasını talep ediyoruz.” temennisinde bulundu.

İlçe Müftüsü Masum Taşçı ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek MTDF yönetimine teşekkür etti. Müftü Taşçı, vefat eden vatandaşların merkezi ses sistemle duyurulması konusundaki talebi il müftülüğüne ileteceklerini ve konuyla yakından ilgileneceğini söyledi.  (Mehmet Aslan - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.