banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

VEDAŞ'tan elektrik kesintileri ile ilgili açıklama

Açıklamada ilde 2011’de yaşanan depremlerden olumsuz yönde etkilenen elektrik alt yapısının yüzde 70’nin yenilendiği ifade edilerek, yüzde 30’luk kısımda ise çalışmaların devam ettiği bilgisi verildi.

Son zamanlarda sık sık yaşanan elektrik kesintileri ile gündeme gelen VEDAŞ, konuya ilişki yazılı bir açıklama yaparak yaşanan elektrik kesintilerinin nedenlerini açıkladı. 

Elektrik kesintilerinin tek sebebi çalışmalar mı?

2015 yılı yatırım planları doğrultusunda şebeke yenileme çalışmalarının devam ettiği ifade edilen açıklamada, “Van Merkezde kapsamlı bir şebeke yenileme çalışması yapılarak çağın gereklerinin Van iline kazandırılması amaçlanmaktadır. Yapılan çalışmaların bitmesinin ardından birçok mahalle, cadde ve sokakta havai hatlar yer altına alınarak büyükşehir olan Van ili şehir merkezinin kent estetiğine katkıda bulunulacak ve eski şebekelerden kaynaklanan arızalar da minimize edilmiş olacaktır. Bu mahalle ve caddelerden; Maraş Caddesinde çalışmalar tamamlanmış, 2 Nisan Caddesi, Sıhke Caddesi ve Milli Egemenlik Caddesi’nde (Kültür Sarayı ve Civarı) ile bazı ara sokaklardaki çalışmalar ise bitirilme aşamasına getirilmiştir.” denildi.

“Van’a 2015 yılında 33 milyon 682 bin yatırım bütçesi ayrılmış”

Depremden zarar gören trafo binalarının ve dağıtım merkezlerinin yüzde 70’inin yenilendiği ifade edilen açıklamanın devamında ise, “Geri kalan yüzde 30’luk bölümünde de çalışmalar kısa süre içerisinde tamamlanmış olacaktır. Sadece şehir merkezinde bulunan 650 trafodan, 600’e yakınının değiştirilmesi tamamlanmış geriye kalan 50 civarındaki trafonun değişimi çok kısa bir süre içerisinde tamamlanacak olup, trafo kaynaklı arızalar minimize edilmiş olacaktır. İmar planına göre Belediye veya Karayolları tarafından yapılan yol genişletme çalışmaları sonucunda yolda kalan direkler Belediye ve Karayollarının gösterdiği imara ve yol durumuna uygun yerlere deplase edilerek, gerek kent estetiği açısından, gerekse can ve mal güvenliği bakımından uygun elektrik şebekesi oluşturulmaktadır. Söz konusu yatırımlar için Van iline EPDK’nın onayı ile 2015 yılında 33 milyon 682 bin 484,45 TL’lik yatırım bütçesi ayrılmış olup, çalışmaların yüzde 70’e yakın kısmı bitirilmiştir. Elektrik Dağıtım Şebekesi için bugüne kadar Van şehir merkezinde bu ölçekte bir yatırım gerçekleştirilmemiştir.” ifadelerine yer verildi.

8 yüklenici firma ve 350 kişilik ekip

Ayrıca ildeki yatırım çalışmalarının 8 yüklenici firma, 350 personel ve Büyükşehir Belediyesiyle koordineli olarak UKOME ve AYKOME desteği ile yürütüldüğü belirtilen açıklamada, söz konusu kesintilerin programlı olduğu ve çalışmaların tamamlanmasıyla son bulacağı ifade edildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.