banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO Yayladağıspor

Vatandaşlardan kamu kurumlarındaki sıralara tepki

 Büyükşehir statüsüne geçen Şanlıurfa’da sıkıntınlar bitmek bilmiyor. Özellikle kamu kurumlarında hizmet standartlarının hala yerine oturmaması ve yeterince hizmetin verilememesi vatandaşların tepkisine yol açıyor. Yeni açılan Eyyübiye Nüfus Müdürlüğünde yeterli personelin olmaması vatandaşların tepkisine sebep oluyor. Nüfus müdürlüğünde boş masalar dikkat çekerken işlem yapmak için vatandaşların uzun kuyruk oluşturdukları gözleniyor. Bekleme salonunda herhangi bir klima ve havalandırmanın bulunmaması ise vatandaşları bunaltıyor. 

İşlem yapmak için uzun süre sıra beklediklerini ifade eden vatandaşlardan Mustafa Alkanat, “Biz yetkililerden buraya personel atamasını istiyoruz. Böylece hem buradaki memurların yükü azalır hem de vatandaşımızın işi daha kolay görülür. Ben dün buraya geldim sıra aldım 700. sıra geldi. Malesef dün işlemimi yaptıramadım hizmet alamadım. Bu gün tekrar buraya geldim aynı kalabalık aynı yoğunluk var” diyerek tepki gösterdi.

 “Birçok kişi işlem yapamadan geri dönüyor”

Bir gün öncesinden sıra almalarına rağmen bir türlü sıranın kendisine gelmediğini belirten Hüseyin Müjde, mesai saatinde elektriklerin kesilmesinden dolayı bir türlü işlemlerini yaptıramadıklarını, birçok kişinin de herhangi bir işlem yapamadan geri döndüğünü söyledi.

 Müjde, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada personel sıkıntısı var, olan personel de çok ağır çalışıyorlar. İçeride 4 kişi tek çalışıyor 3 günden beri bir sıra almışım. Sabah 8’de geliyoruz sıra alıyoruz. Bekliyoruz, bekliyoruz sıra bize gelmeyince gidiyoruz öğleden sonra tekrar geliyoruz. Bu birkaç gün böyle sürüyor. Burada yaşlılar var, köyden gelenler var. Benim şuanda çocuğum hastanede, ben ise buradayım. Bir doğum raporu getirmişim, bir kimlik çıkartacağım, 3 gündür aynı azabı çekiyorum. Çalışmama rağmen 3 gündür buradayım.” şeklinde konuştu. 

“İnsanlar sıra almak için sabah 5’te geliyor”
Vatandaşların sıra almak için sabah 5’te geldiklerini belirten Gülten Işık, “Biraz geç geldiğimiz için sıra bize gelmedi. Şimdi eve gidip tekrar dönmek zorunda kalacağız. Sabahtan beri bu sıcakta bekliyoruz. Burada ne bir vantilatör ne bir klima var, sıcaktan piştik” dedi. 

Nüfus Müdürlüğünde personelin yetersiz olduğunu savunan Osman Modanlı, “Burada 4 kişi çalışıyor ama masalara baksan 10 tane masa boşta. İki saattir gelmişim bir saat sonra işe gideceğim, şuanda 300 kişi önümde var nasıl olacak? Günlük 40 kişi işini görüyor buna bakılırsa bana sıra 3 gün sonra gelecek bu nasıl hizmettir? Biz hizmet istiyoruz.” Diyerek tepki gösterdi. (Sedat Kuşulay/Abdulhakim Bulut-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.