banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Vatandaşlara

 Gaziantep Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ev salçası konulu bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, birçok salça fabrikasında katkı maddesi içermeyen salçaların üretildiğine dikkat çekilerek, “1 Ocak 2016 tarihinden itibaren salçada katkı (koruyucu) maddesi kullanımı yasaklanmaktadır. Birçok salça fabrikası şimdiden katkı maddesi içermeyen cam veya teneke ambalajlarda biber ve domates salçası üretmektedir. Son derece sağlıklı, hijyenik şartlarda üretilen bu katkısız salçaları tüketmek daha sağlıklıdır.” denildi.

Vatandaşların mahalle aralarında salça satın almaması uyarısının yapıldığı açıklamada, “Halkımızdan çok kötü şartlarda, sağlıksız ortamlarda yapılan ev salçası diye mahalle aralarında, çarşıda, işyerlerini dolaşarak satılan salça benzeri bu ürünleri kesinlikle satın almamasını ve tüketmemesini istiyoruz. Ev salçası diye satılan bu ürünlerde çok miktarda katkı maddeleri kullanılmaktadır. İnsan sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde katkı maddeleri içeren ev salçası diye satılan ürünler kesinlikle satın alınmamalıdır. İl ve İlçe Müdürlüklerimize ait ekipler gerekli denetimleri yapmaktadır. Ev salçası olarak, salça satanlara 13.304 TL. İdari para cezası verilerek, ürünleri imha edilmektedir.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.