banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Vatandaş TOKİ Kuyruğunda!
Organize sanayi bölgesinde çalışacak işçiler için düşünülen konut projesinin kapsamı genişletilip alt gelir seviyesine sahip insanlarında başvurusuna açılmasıyla talep patlaması yaşandı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren kuyrukların oluştuğu Köprübaşındaki ŞUTSO binası önünde yer yer yaya ve araç trafiği durma noktasına geldi.

Konu ile ilgili görüştüğümüz ŞUTSO Basın departmanı sorumlusu İbrahim Halil Acıkaya; "Organize sanayi bölgesinde çalışan işçiler için düşünülen toplu konut projesinin kapsamı genişletildi. Altgelir seviyesindeki halkımız da düşünülerek projenin kapsamı genişletildi. Şuan 1. OSB'de 450 işçi çalışıyor. Bu insanların ve 2. OSB bölgesinde kurulacak fabrikalarda çalışacak işçiler ve aileleri düşünülerek böyle bir adım atıldı. Daha sonra yönetim kurulumuzun kararıyla proje alt gelir seviyesindeki vatandaşlarımıza da açıldı" dedi.

Acıkaya 5 personelle başvuruları kabul ettiklerini söyleyerek, şimdiye kadar başvurunun yaklaşık 6.000' i bulduğunu belirtti. Yer olarak Evren Sanayi ile 1.OSB bölgesine yakın olan Akabe TOKİ bölgesindeki toplu konutlar için yoğun başvuru var. Bölgede çalışan işçi ve altgelir seviyesindeki vatandaşlar için öngörülen TOKİ konutlarının bulunduğu bölgede; sosyal donatı alanları, camisi, okulu sağlık ocağı ile yaşanabilir bir ortam oluşturulmaya çalışılıyor.

ŞUTSO'yla birlikte, Bakkallar ve Bayiler Odasıyla, KAŞİP de TOKİ'den konut talebinde bulunmuş, TOKİ'nin olumlu yaklaşımı üzerine ön kayıt işlemleri başlatılmıştı.

Seyfullah POLAT /  Gap gündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.