banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Vatandaş kandırıldığını düşünüyor
Belediye, Topçu Meydanı projesini "Yap-İşlet-Devret" modeliyle yapacağını açıklamıştı. Şanlıurfa Belediyesi tarafından ihaleye çıkarılan Topçu Meydanı projesinde yaklaşık 4 aydır herhangi bir çalışmanın yapılmaması vatandaşlar tarafından tepki toplamaya devam ediyor.

Topçu Meydanı projesi üzerinde bizzat duracağını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik'in bu konuda adım atması gerektiğini vatandaşlar belirtiyor.

Bu yılın sonunda bitirilmesi hedeflenen Topçu Meydanı projesi kaderine terk edilmiş halde çalışmaların yapılacağı günü bekliyor. Etrafı çevrilen alan "Ücretli Otopark"a dönüştürüldü..

Fakıbaba Belediyesi, Topçu Meydanı projesinde de 4 aydır varlık gösteremediği için vatandaşlar tarafından tepki topluyor.

Daha çok kentte Kaldırım işini yoğun yapan ve yapmış olduğu çalışmalarda zaman konusunda sürekli olarak yanılan Şanlıurfa Belediyesi Topçu Meydanı projesinin çalışmalarına ne zaman başlayacağı da merak konusu oldu.
Bahçelievler'de yapılan Dal-Geç çalışmalarında verilen iş bitirme tarihinin üzerinden yaklaşık iki ay geçmesine rağmen tamamlanamayan proje'nin çalışmaları halen devam etmektedir. Bunun gibi birçok projede Şanlıurfa Belediyesi sürekli olarak zaman konusunda yanıldı.

Atatürk Bulvarına yapılan Yürüyen Merdivenli üst geçit te bunlardan biri. Yaklaşık bir trilyona yakın bir kaynağın harcandığı bu proje için Yayaların ve trafiğin akışını rahatlatmak adına cadde üzerine kurulan Yürüyen Merdivenli üst geçit vatandaşlar tarafından pek fazla rağbet görmedi. Vatandaşlar tarafından fazla kullanılmadığı için zaman zaman elektriği kesilerek üst geçidin kullanımı kısıtlandı. Arızalar için ne kadar masraf yapıldı, bilinmiyor.

Karayolları Abide kavşağının ihalesini yaptı. Yarın inşaat çalışmaları başlayacak ve orası kapanacak. Bakan Çelik'in girişimleriyle Tuğay'ın içinden geçecek Otogar - Evren Sanayi yolu için gerekli izinler alındı. Yapımını Fakıbaba Belediyesi üstlendi. Aradan kaç ay geçti, en ufak bir adım yok. Mardin - Gaziantep hattının yönlendirileceği bu alanda belediyemiz sırt üstü yatıyor. Kendisi bir şey yapmadığı gibi, Urfa'da Topçu Meydanı, Abide Kavşağı gibi şehre nefes aldıracak projeleri de geciktirmek için elinden ne gelirse yapmıyor -daha doğrusu eline bırakılan işleri yapmıyor-.
Bunlar gibi birçok proje söylenilip yapılmadı.
GAP Gundemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.