banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Varto'daki operasyonda PKK'ya ait cephanelik ele geçirildi

Muş’un Varto ilçesi Kolan bölgesinde gerçekleştirilen hava destekli PKK operasyonlarında çok sayıda silah, mühimmat, patlayıcı madde ve yaşam malzemesi ele geçirildiği bildirildi.

Ayrıca 2 PKK’lının öldürüldüğü, 2’sinin de yaralı olarak yakalandığı belirtildi.

PKK ile işbirliği yapan 5 kişinin de yakalanarak mahkemeye çıkarıldığı, bunlardan 3’ünün tutuklandığı, 2’sinin  ise serbest bırakıldığı açıklandı.

Öte yandan cephanelikte PKK’lılarca alıkonulan bir sivil vatandaşın da sağ olarak kurtarıldığı ifade edildi.

Konu ile ilgili Muş Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Muş İli Varto İlçesi Kolan bölgesinde bir grup terör örgütü mensubunun barındığı, halkımızın can ve mal emniyetiyle seyahat özgürlüklerini kısıtladıkları, ayrıca sözde şehitlik adı verilen ve çeşitli bina ve müştemilatlarının bulunduğu bir mekân oluşturdukları, bu binalarda sözde mahkemeler kurup vatandaşlarımızı sorguya alıp cezalandırdıkları bilgisinin alınması üzerine, 17.09.2015 - 18.09.2015 tarihlerinde; hava unsurlarının desteği ile, güvenlik güçlerimiz tarafından operasyon başlatılmıştır.“ denildi.

Valilik açıklamasının devamında yapılan operasyon sonucunda;

“1- Bölgede tespit edilen 2   sığınak hava unsurlarınca imha edilmiştir.

 2- Kolan Köyü bölgesinde bulunan sözde Bölücü Terör Örgütü Mezarlığı alanındaki, 2  binada yapılan incelemede, çeşitli suç ve suç unsurlarına rastlanmış olup; binalar ve müştemilatı ile ihata duvarları yıkılmıştır. Mezarlık çevresinde tuzaklanmış çok sayıda El Yapımı Patlayıcı imha edilmiştir. Mezarlara herhangi bir müdahale yapılmamıştır.

 3- Operasyon esnasında Bölücü Terör Örgütü mensubu 2   terörist ölü, 2 terörist ise yaralı olarak ele geçirilmiştir. Ayrıca çok sayıda örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir.

 4- Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca kaçırılan ve alıkonulan bir vatandaşımız operasyon sonucu sağ olarak kurtarılmıştır.

 5- Bölücü Terör Örgütü işbirlikçisi 5 (beş) şahıs gözaltına alınmış, 3   şahıs adli mercilerce tutuklanmış, 2   şahıs ise serbest bırakılmıştır.

 6- Arazide yapılan arama sırasında çok sayıda sığınak etkisiz hale getirilmiştir. Çok sayıda silah, mühimmat, patlayıcı madde ve yaşam malzemesi de ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler ektedir.

 7- İcra edilen operasyon sırasında hiçbir güvenlik görevlimiz zarar görmemiştir.

 8- Adli mercilerin talimatı ile tahkikata başlanmış olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir.“ ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında,  PKK’ya yönelik operasyonların kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi. 

PKK cephanesinde ele geçirilen silah ve mühimmatlar:

Varto operasyonunda ele geçirilen malzemeler şu şekilde sıralandı, “34 Kaleşnikof Tüfek, 1 Bixi, 5 Bixi Şeridi, 3 Makinalı Tabanca She Marka, 1 El Yapımı Demir Eğitim Tabanca, 1 Tabanca, Star Marka, 7,62 mm. Çaplı, 1 Tabanca, CZ 75 Marka, 9 mm. Çaplı, 1 Kannas Keskin Nişancı Tüfeği, 1 Av Tüfeği (Yarı Otomatik), 1 RPG7 Roketatar, 8 RPG Mühimmatı, 15 El Bombası, 8 El Telsizi, 1 Telsiz Anteni, 1 Akü, 168 Şarjör (Kaleşnikof), 1 Şarjör (Kannas), 2 Şarjör (M-16), 700 adet 7,62x39 Fişek, 2 bin105 adet 7,62x54 fişek, 500 adet 5,56 Fişek, 80 Uçaksavar Mühimmatı 12,7 mm çaplı, 41 Kılıf, Şarjör (Kaleşnikof) 50 Elektirik Kablosu, 42 Pil, 1 Üst Arama Dedektörü, 4 Sırt Çantası, 300 kilogram Amonyum Nitrat, (Suni Gübre, Yerinde İmha Edildi), 500 kilogram Gıda Maddesi (Muhtelif), 2 Simkart, 165 TL Para, 1 M-16 Dipçiği, 1 Taşıma Çantası (Küçük), 1 El Bombası Taşıma Kılıfı, 1 Gaz Maskesi, 1 Gece Görüş Dürbünü, 35 Örgütsel Doküman, 2 Telsiz Şarj Aleti.“.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.