banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Varto'da PKK operasyonu

Muş’un Varto ilçesinde polise molotof ve el yapımı patlayıcı atılmasının ardından düzenlenen operasyonlarda bir kişi gözaltına alınırken, 2 kişinin de arandığı belirtildi.

Muş  Valiliğinden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, 11 Eylül 2015 günü saat 21.15 sıralarında Varto ilçe genelinde elektriklerin kesilmesinin ardından içerisinde PKK mensuplarının da yer aldığı 50 kişilik bir grup tarafından polise Molotof ve 10-12 adet El Yapımı Patlayıcı (EYP) atıldığı belirtilerek, “Bu El Yapımı Patlayıcılardan bir tanesi Varto Cem Evine atılmış ancak patlamamış, ardından Polis Bomba İmha Uzmanlarınca patlamayan ses bombası etkisiz hale getirilmiştir.“ denildi.

Yapılan çalışmalar neticesinde örgüt mensuplarına yardım ve yataklık etiği ve bu gösterilere katıldığı belirtilen 3 kişi hakkında arama kararı alındığı belirtilen açıklamada, tespit edilen adreslerde yapılan aramalarda A.K isimli şahsın yakalanarak adli mercilere sevk edildiği, diğer 2 şahsın ise yakalama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.