banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Vanlılardan HDP'li Belediyelere kar tepkisi

HDP’li Van Büyükşehir Belediyesinin kar kalınlığının yer yer 1 metreyi bulmasına rağmen kriz masası oluşturmayıp sadece il merkezindeki ana arterlerde kar temizliği ve tuzlama çalışması yapmasına halk tepki gösterdi.

Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin halka hizmet adına hiçbir şey yapmadığını aktaran Vanlılar, ‘Bir belediye eğer halkına bu hizmetleri yapmayacaksa ne için var?” diye sordular.

“Belediye ekiplerinin burada kar temizlediğine şahit olmadık”

Karayollarında emekli olduğunu ifade eden Gürbüz Öztürkçü, Merkez İpekyolu İlçesi Selimbey Mahallesi’nde ikamet ettiğini ifade ederek, “Belediyelerin halka hizmet vermeleri gerekir. Sıkıntılı durumdayız yollarımız kapalı. Araçlarımız gidip gelemiyor. Bu yolların bir an önce temizlenmesi gerekir. Belediyeden talebimiz budur. Yarın okullar açılacak ama bu durumda çocuklarımız okula gidip gelemez. Bu yıl belediye ekipleri hiç buralara gelip kar temizliği yapmadı.” dedi.

“Belediye eğer halkına bu hizmetleri yapmayacaksa ne için var”

Kar yağışından dolayı mağdur olduklarını ifade eden Çetin Duran ise “Belediye hangi günler için var diye sormak lazım. Belediyenin işi ne? Amacı ne? Bir belediye eğer halkına bu hizmetleri yapmayacaksa ne için var. Neye hizmet ediyorlar? Bir an önce buraların temizlenmesi gerekiyor. Bu yolların, mahalle aralarının, özellikle de ana arterlerin, sokakların kardan temizlenmeli. Yarın okullar belki açık olacak servisler nasıl gidip gelecek. Bu noktada yetkililere söylemek istediğimiz budur. Bir an önce mesul oldukları işleri yapsınlar. Başka işlerle uğraşmasınlar. Halka hizmet etsinler, halkın sıkıntılarını gidersinler. Kar yağışı hayatı felç etmiş kimse evinden çıkamıyor, işine gidemiyor. Mahalle aralarına doğru düzgün ekmek bile gelemiyor.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Uzun süredir Van’da bu kadar kar yağmadığını aktaran Duran, “Bu yıl bayağı kar yağdı. Burada bir çalışma görmedik. Geçen sene de çok aktif bir çalışma yoktu. Ancak kar yağışı azdı. Bu sene belediyeler çok yağan karla imtihan edildiler ama maalesef bu imtihanı veremediler. Maalesef belediyelerin şu anda halka hizmet adına hiçbir şey yaptığı yok.” diye konuştu

Halkın mahalle aralarında kar kürekleri ile yolları temizlemeye çalıştığı görülürken, işlek caddelerde biriken karlar da yayaların yürümesini zorlaştırıyor.

“Kar yağışı ve okulların tatil edilmesi en çok onları sevindirdi”

Kar yağışına en çok sevinen çocuklar ise okulların tatil olmasını da fırsat bilerek doyasıya kartopu oynadı. Yolların temizlenmemesinden dolayı okula gidemediklerini anlatan çocuklar, yollarının temizlenmesini istediler.

Öte yandan Van'da 196 mahalle ve 187 mezra yolu 4 gündür ulaşıma açılamazken, meteoroloji yetkilileri ise don ve çığ olaylarına karşı halkı uyardı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.