banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Tomas Wiesner Qazim Laçi

Vanlı hafızlar belgelerini aldı

Kırmızıtaş Kur’an Kursunda mezun olarak hafızlık belgesi almaya hak kazanan 13 öğrenci, Yukarı Nurşin Camii’nde düzenlenmen ‘Hafızlık Merasimi’ ile diplomalarını aldı.

Programa Van Valisi İbrahim Taşyapan, Edremit ilçe kaymakamı Duran Eryılmaz, İlçe Müftüsü Edremit Müftüsü Seyfullah Aruk, Kur’an kursu hocaları, kurs talebeleri ve halk katıldı.

Edremit Merkez Camii İmam Hatibi Hafız Muhammed Tezcan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Edremit İlçe Müftüsü Edremit Müftüsü Seyfullah Aruk, Hafızların Kur’an’ın hadimleri olduğunu söyledi.

Kurs öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim Tilaveti, ilahi ve naat dinletisi sunduğu programda konuşan Müftü Aruk, Hafızlık belgesi alamaya hak kazanan 13 hafızı tebrik etti.

“Hafızlarımızın okudukları Kur’an vesilesiyle Rabbimiz bizlere merhamet ediyor”

Müftü Aruk: “Allah bu yavrularımızı ömürlerinin sonuna kadar Kur’an’ın hadimleri eylesin inşallah. İki yıldır Van’dayım. Hamd olsun sizlere hizmet ediyoruz. Gerek kız öğrencilerimize gerekse de bu yavrularımıza halk tarafından yeterli derecede ilginin alakanın ve yardımın yapıldığına şahit olamadım. Hâlbuki bu yavrularımız, bizim yavrularımız. Onların okudukları, ezberledikleri Kur’an vesilesiyle Rabbimiz bizlere merhamet ediyor. Bunun farkında olalım. Bizler de Hz. İbrahim misali çocuklarımızdan birini Allah yolunda kurban edelim ve hafızlık için yetiştirelim. Bu kötü devirde Kur’an’ın hadimi olsun. Kur’an’a hizmetçi olsun.” dedi.

Program, Van Valisi İbrahim Taşyapan hafızların mezuniyet belgelerini ve hediyelerini vermesi sonrası Müftü Seyfullah Aruk’un yaptığı hatim duası son buldu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.