banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Vanlı gençlerden örnek davranış

Peygamber Efendimiz’in (sav) viladetinin 1444’üncü yılı dün gece çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu sebeple ilde hizmet yürüten Van Keyfe Kâfi İlim ve Kültür Derneği üyesi bir grup genç ise Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatan hastaları ziyaret ederek, Hasta yakınlarına ‘Hastalar Risalesi’ kitabını hediye ettiler.

Dünya meşgalesi ve bölgede yaşanan olaylardan dolayı hastaların unutulduğunu belirten Van Keyfe Kâfi İlim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu üyeleri bu nedenle ziyaret programı düzenlediklerini ifade ettiler.

 Ziyaret programında yaklaşık bin hasta ziyaret ettiklerini belirten Keyfe Kâfi İlim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı  Zeyd Bakan, Bu kapsamda yaklaşık   bin 200 risale kitabı dağıttıklarını ifade etti.

“Bin hastaya bin 200 risale dağıttık”

Peygamber Efendimiz’in (sav) viladetinin de kutlandığı şu günlerde kitaplarla insanlara ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden  Bakan, Risale üzerine sohbetler yaptıklarını belirterek, “Dernek olarak elimizden geldikçe toplumun manevi yaralarına bir merhem olabilmeyi arzuluyoruz. Bu arzumuzdan yola çıktık, bu arzu adına 2013 yılında ‘’Keyfe Kâfi’’ adında ‘İlim ve Kültür Derneği’ kurduk. Burada yaptığımız bütün çalışmaları gönüllülük esasına göre yürütüyoruz. Bugün yaptığımız bu projede, hastaların içinde bulunduğu bu zor günlerde yalnız bırakılmaması gerektiğine inanıyoruz. Bediüzzaman Said’i Nursi Hazretleri’nin, 25 deva şeklinde yazdığı ‘Hastalar Risalesi’nin, hastalarımıza sabır ve moral getirmesi temennisiyle böyle bir projeyi başlattık. Bu proje kapsamında Van Bölge Araştırma Hastanesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezinde yatmakta olan toplam  bin hastamızı ziyaret ederek ’Hastalar Risalesi’nden derlenen   bin 200 adet ‘’Hastalık Bir Definedir’’ adlı kitabı dağıttık.” dedi.

(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.