banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Vanlı ayakkabı boyacılarının kış çilesi

Van merkez Beşyol civarında yer alan Dabbaoğlu Parkı girişinde bulunan ayakkabı boyacıları soğuk havada müşteri bulamadıklarından dolayı dertli. Aşırı soğuk havalarda hem müşterilerin ve hem de kendilerinin üşüdüğünü belirten boyacıların tek isteği ise kapalı bir alan.

Altı arkadaşı ile birlikte Van Büyükşehir Belediyesi’ne kapalı alan yapılması için  başvurduklarını dile getiren Mehmet Atırak adlı ayakkabı boyacısı, “Burada geçimimizi sağlamak için ayakkabı boyuyoruz. Fakat bizler kışın havaların soğuk olmasından dolayı çok üşüyoruz. Özellikle sabah saatlerinde ve saat 14.00’ten sonra havalar çok soğuk oluyor. Bizler de saat 11.00-14.00 arası çalışabiliyoruz. Zaten müşterilerimiz de soğuk havadan dolayı burada bekleyemiyor. Bizler bu sorunun önüne geçmek için 6 arkadaşla beraber belediyeye gittik. Belediyeden bu noktada bize kapalı bir alan yapmasını istedik ve halen ne diyeceklerini bekliyoruz. Şu an 5 nüfusa bakıyorum ve tek geçim kaynağım da burası. Yetkililerden ricam bir an önce bize kapalı bir alan yapsınlar.”  dedi.

“Müşterilerimiz soğuk havalarda burada duramıyor”

Aynı derten yakınan ve müşterilerinin soğuk havadan dolayı ayakkabı boyattırmadığını söyleyen Zeki Gezer ise “Yıllardır bu işi yapmaktayım. Bizler kış aylarında burada çok sıkıntı yaşıyoruz. Havaların soğumasıyla ekmeğimizi kazanamaz olduk. Özellikle müşterilerimiz soğuk havalarda burada duramıyor ve bu sebepten dolayı öğleden sonra iş yapamıyoruz. Burada yalnız öğleden sonra müşterimiz oluyor onun dışında müşteri bulamıyoruz. Bu anlamda biz yetkililerden şehir parkında olduğu gibi kapalı bir alan istiyoruz. Bu hem şehrin görüntüsü için, hem de bizim için çok iyi olacaktır. Ayrıca kapalı alanda müşterilerimize de iyi bir hizmet sunmuş olacağız.” şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.