banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Van'ın iki ilçesinde Özel Güvenlik Bölgeleri ilan edildi

Van’da çatışmaların en sık yaşandığı Çatak ve Başkale ilçelerindeki bazı bölgeler 15 gün süreyle 'Özel Güvenlik Bölgesi' olarak ilan edildi.

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz Çatak ilçesinin Andiçen Mahallesi'nin kuzey kesimleri ile Büyükağaç Mahallesi'nin batı kesimleri, Başkale ilçesinde ise Tahıl Mahallesi'nin kuzeybatısında bulunan bölgelerde milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11'inci maddesi ile 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesine istinaden özel güvenlik bölgesi ilan kararı alınmıştır.” denildi.

Açıklamanın devamında, Özel Güvenlik Bölgelerinin, vatandaşların adı geçen bölgelerdeki yasadışı unsurlardan ve bunlara yönelik alınacak tedbirlerden dolayı zarar görmemeleri amacıyla ilan edildiği   ifade edildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.