banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Van'ın dev akıllı hastanesi hasta kabulüne başladı

VGC Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Sevinç, Başkan Yardımcısı Yusuf İdiz, Genel Sekreter Ömer Aytaç Aykaç ve yönetim kurulu üyesi Şükrü Akyüz ve Yılmaz Tekin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Heybet Semur’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Heybet Semur, VGC’nin  ziyareti sırasında,  Van’da uzun süredir heyecanla beklenen Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ve Kardiyovasküler Cerrahi (KVC) Hastanesi’nin 13 Mart’ta başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla açılacağı müjdesini verdi.

Sağlık alanında yapılan çalışmalar, yatırımlar ve sorunların konuşulduğu ziyarette Semur, Van’daki akıllı hastanenin açılışı için de tarih verdi.

Hasta kabulüne başladı

Van’ın dev akıllı hastanesiyle ilgili bilgiler veren Genel Sekreter  Semur, Hastanenin bu hafta itibariyle hasta kabulüne başladığını müjdeledi. Uzun zamandır süren çalışmaların tamamlandığına değinen Semur; “Van’ın uzun süredir beklediği yeni akıllı hastanenin yapım süreci nihayet tamamlandı. Bu hafta itibariyle de artık hasta kabulüne başladık. Devasa bir alana sahip olan hastanemizde tüm teçhizatlar tamamlandı, son teknoloji ürünü cihazlar kuruldu ve hizmete başlandı. Önümüzdeki günlerde Bölge Hastanesi’nin karşısındaki Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin taşınması tamamlanacak.” Dedi.

13 Mart’ta Başbakan’ın katılımıyla açılıyor 

Açılış için de tarih veren Semur; “Hastanemizin eksikleri önümüzdeki günlerde tamamlanmış olacak. 13 Mart tarihinde de açılışı gerçekleştirmiş olacağız. Açılışa Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve kabinedeki birkaç bakan katılacak. Bu açılışta sadece Özalp ve Muradiye gibi ilçe hastaneleriyle birlikte birçok sağlık yatırımı hizmete açılmış olacak.” dedi.

Yerel Gazeteler Desteklenmeli

Semur’un konuşmasının ardından söz alan VGC yönetim kurulu başkanı Fatih Sevinç, kentin ortak menfaati için gazetecilerin önemli bir misyon yüklendiğini bu anlamda Kamu Hastaneleri ile de yakın diyalog kurmak istediklerini belirtti. Van’daki yerel gazetelerin durumu ve taleplerini de değerlendiren Sevinç, Kamu Hastaneleri Birliği bünyesinde yapılan ihalelerin doğrudan temin şekilde yapılmasının yerel basını da etkilediğini ve ilçe gazetelerinin tüm ilanlarının merkezde yapılması nedeniyle maddi sıkıntılar yaşandığını bu nedenle başta yerel gazetelerin desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Doğrudan temin konusunu değerlendiren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Heybet Semur, Sağlık Bakanlığı’nın tasarruflu davranarak ihaleleri birleştirerek yapmalarını istediğini söyledi.

Bu kapsamda Van merkez ve ilçe ihalelerini birleştirerek gerçekleştirdiklerini anlatan Semur, “Yaptığımız ihalelerin yüzde 90’ı Van merkezi, yüzde 10’u ise ilçeleri kapsıyor. Bu yüzden daha uygun olması için ihaleleri toplu bir şekilde yapıyoruz. Mevzuat bütçenin yüzde 10’u kadarına doğrudan temin ile ihale hakkı tanıyor. Biz de buna dikkat ediyoruz. Hangi ihalenin hangi gazetede yayınlanacağı kısmını ise Basın İlan Kurumu düzenliyor. Fakat yine de eğer mevzuata uyarsa bazı ihtiyaçların ihalesini ilçelere özel yapma durumunu değerlendireceğiz. Böylece ilçe gazetelerinde de yayınlanma ihtimali artar.” şeklinde konuştu.

Gazetecilerin sorunlarının ve çözüm önerilerinin konuşulduğu ziyarette, karşılıklı görüş alışverişinde bulunularak,  ziyaretten duyulan memnuniyet dile getirildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.