banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Van'da yakılan okulda eğitime başlanamadı

Merkez İpekyolu ilçesinde 17 Eylül’de PKK’li bir grubun molotoflu saldırısı sonucu yakılan Vali Ali Cevdetbey İlkokulu ve Ortaokulu'nda tadilat nedeniyle eğitime başlanamadı.

İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi Mahallesi'nde bulunan Vali Ali Cevdetbey İlkokulu ve Ortaokulu, 17 Eylül'de PKK’lilerin molotoflu saldırısına maruz kalmış ve okulda büyük çapta hasar oluşmuştu.

Molotof kokteyli ve taşlarla yapılan saldırıda büyük zarar gören okulda başlatılan tadilat çalışmalarının devam ettiği, çalışmaların en kısa zamanda bitirileceği belirtildi. Okulun bulunduğu yerde ikamet eden ve aynı okulda eğitim gören birçok çocuk ders başı yapamamanın üzüntüsünü yaşadı.

Öğrenci ve velilerin tepki gösterdiği okul yakma eylemleri öğrencilerin derslerinden geri kalmasına neden oluyor.

Yakılan okuldaki tadilat çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağı belirtilirken, bu noktada net bir tarih verilmedi.

Öte yandan PKK tarafından ilde bir hafta okulların boykot edilmesi yönünde yapılan çağrı ise karşılık bulmadı.

Van, Siirt, Mardin, Bingöl, Elazığ, Tunceli ve Hakkâri başta olmak üzere birçok ilde okulları boykot çağrısı yapılırken, öğrencilerin bu çağrıya uymayarak okullarına gittiği gözlendi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.