banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Van'da şantiye basan PKK'liler 9 aracı yaktı

Van- Özalp Karayolu üzerinde bulunan bir taş ocağı şantiyesini gece saatlerinde basan ve 3 kişi oldukları belirtilen PKK’lılar,  6 kamyon ve 3 pikapı ateşe verdi.

Edinilen bilgiye göre olay gece saatlerinde Van-Özalp karayolu üzerinde bulunan bir şantiyede meydana geldi. PKK’lı olduğu belirtilen yüzü maskeli 3 kişi, taş ocağı şantiyesini basarak 6 kamyon ve 3 pikapı ateşe verdikten sonra olay yerinden uzaklaştı.

Taş ocağında çalışan işçilerin olayı fark etmesi üzerine araçlar sündürülürken 9 araçta maddi hasar oluştu.

Sabah saatlerinde olay yerinde incelemelerde bulunan Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu arada basılan taş ocağı şantiyesinin Van Ticaret ve Sanayi Odası eski başkanı Zahir Kandaşoğlu’na ait olduğu öğrenildi.

Kandaşoğlu 7 Haziran seçimlerinde Ak Partide aday adayı olmuş, ancak adaylık için hak kazanmamıştı.

Öte yandan gece saatlerinde Van'ın Çaldıran ile Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi arasında bulunan Tendürek Dağı'nda yol kesen bir grup PKK'lının, 2 TIR ile 1 kamyonu durdurup ateşe verdiği bildirildi.

Yanan araçlar kullanılamaz hale gelirken, PKK'lıların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı belirtildi.

Öte yandan araçların yakılması olayıyla ilgili Van Valiliğinden yazılı bir açıklama yapıldı. 
9 aracın yakıldığı belirtilen açıklamada," İlimiz İpekyolu ilçesi Dereüstü Mahallesi’nde bulunan Doğu İnşaat Ticaret ve LTD. Şirketine ait şantiyeye 28.08.2015 günü saat 21.30 sıralarında gelen Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından şantiyede bulunan araçlar yakılmaya çalışılmış, olayda 9 araçta maddi zarar meydana gelmiştir.” denildi. 
Açıklamada ayrıca, faillerin yakalanması amacıyla İl Jandarma Komutanlığı tarafından çalışma başlatıldığı bildirildi.  (Murat Dalgın-İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.