banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Van'da PKK'nin yaktığı okulda eğitime yeniden başlandı

Van’ın İpekyolu ilçesi Bostaniçi Mahallesi’nde bulunan ve 16 Eylül’de PKK’liler tarafından yakılarak kullanılamaz hale getirilen Vali Ali Cevdet Bey İlk ve Ortaokulu, onarıldıktan sonra yeniden eğitim öğretime başladı.

Geçtiğimiz gün eğitim öğretine yeniden başlayan okula ziyaretlerde bulunan Van Valisi İbrahim Taşyapan ve İl Milli Eğitim Müdürü Kıyamettin Kırekin, öğrenciler tarafından çiçekle karşılandı.

Burada, Okul Müdürü Menderes Çelik ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali Taşyapan ve İl Milli Eğitim Müdürü Kırekin, öğretmenlerin sorunlarını dinledi.  

Daha sonra beraberindekilerle okulu gezen Vali Taşyapan, sınıflara da girerek öğrencilerle sohbet etti ve derslerinde başarılar diledi. Öğrencilerin ihtiyaçlarını karşıladığı okul kantinine de uğrayan Vali Taşyapan, öğretmen ve diğer okul görevlilerinden, öğrencilerin birer emanet olduğunu hatırlatarak, çalışmalarında daha dikkatli ve duyarlı olmalarını istedi.  

Okulda 200 bin TL’lik maddi hasar oluşmuştu

Bu arada Vali Ali Cevdet Bey İlk ve Ortaokulu, okullar açılmadan bir hafta önce gerçekleştirilen kundaklama olayında 200 bin TL’lik maddi hasar görmüş ve kullanılamaz hale gelmişti. Okul idarecileri, gerekli onarımların yapılmasından sonra şu anda okulda hiçbir sıkıntı yaşanmadan eğitim-öğretim faaliyetlerinin sürdürüldüğünü kaydetti. (Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.