banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Sanlıurfa Başbakan

Van'da mütedeyyin ailenin evine bombalı saldırı

Tuşba ilçesi Akküprü Mahallesi’nde mütedeyyin kimliğiyle tanınan Fahrettin Yıldırım’ın evine PKK’li olduğu belirtilen bir grup tarafından ses bombası atıldı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, evde maddi hasar oluştu.

Olay dün gece saat 21.00 sıralarında Akküprü Mahallesi’nde meydana geldi. Çevresinde mütedeyyin kimliğiyle bilinen Fahrettin Yıldırım’ın evine PKK’li olduğu belirtilen, iki kişi tarafından ses bombası atıldı. Saldırıdan sonra PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan atan saldırganlar karanlıktan faydalanarak izlerini kaybettirdi. Polis ise olaydan hemen sonra haber verilmesine rağmen 2-3 saat sonra olay yerine gelebildi.

Saldırı ile ilgili olarak İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan ev sahibi Fahrettin Yıldırım, yıllardır bu mahallede oturduklarını belirterek, kimseyle bir sorunlarının olmadığını ifade etti.

Saldırganlar Öcalan lehine slogan attı

Yıldırım, saldırıyı şöyle anlattı: “Olay dün gece saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Evde oturuyorduk. Birden bir gürültü ve patlama sesi geldi. Hanımla birlikte koridora kaçtık. Evimizin toz duman içinde kaldığını gördük. Camlar kırıldı. Dışarı baktığımızda kimseyi göremedik ama aşağıda Öcalan lehine slogan atarak kaçan iki kişi vardı. Bizim üst katımızda oturan kardeşim ve hanımı geldiler, onların evi üst katta olduğu için evlerinin camları kırılmıştı.”

“Polis 2-3 saat sonra olay yerine gelebildi”

Hemen aramalarına rağmen polislerin 2 saat sonra olay yerine gelebildiğini anlatan Yıldırım, şunları söyledi: “Bizler hemen emniyet birimlerini aradık. Mahallede eylemler olduğu için polis saat 11.00-12.00 sıralarında gelebildi. Eylemler devam ediyordu. Patlama sesleri geliyordu. Molotoflar atılıyordu. Onlar da yolları temizleyerek geldiklerini ifade ettiler. Polisler inceleme yaptılar. Parmak izi aldılar. Delil topladılar. Gece saat 01.00’e kadar bu devam etti. Komşularımızdan biri görmüş, iki kişi olduklarını ve yüzlerinin kapalı olduğunu söyledi.”

Yıllardır bu mahallede oturduklarını ve kimseyle bir alıp veremediklerinin olmadığını belirten Yıldırım, “Bugüne kadar telefonla ya da sözlü bir tehdit ya da bir tacizle karşılaşmadık. Böyle bir şey yaşasaydık daha tedbirli davranırdık.” diye konuştu.   (Murat Dalgın - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.