banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

Van'da metruk binalar tehlike saçıyor

Van’da 4 yıl önce meydana gelen depremden bu yana özellikle çarşı merkezinde atıl durumundaki binalar için herhangi bir adımın atılmaması tepkilere neden oluyor.
Van’ın en gözde yerlerinden olan Sanat Sokağı’nda yer alan eski Türk Telekom binası da çürümeye terk edilmiş binalardan biri. Depremin izlerini halen üzerinde taşıyan binayla ilgili şu ana kadar hiçbir şeyin yapılmaması tepkilere neden oluyor.

Türk Telekom binası tehlike saçıyor
Van’ın en işlek yerinde yer alan Telekom binasının görüntü kirliliği oluşturduğunu ve binadan moloz parçalarının koptuğunu söyleyen esnaf Abdullah Koçoğlu, “Bu binayı depremden önce Türk Telekom kullanıyordu. Depremden sonra boşaltıp terk ettiler. Sanat Sokağı esnafı olarak bu şekilde çirkin bir görüntü istemiyoruz. Van’ın en gözde ve en işlek sokağı dediğimiz Sanat Sokağı’nda bu çirkin görüntü bizi rahatsız ediyor. Güçlendirme yapılacak dediler ama tek bir adım atmadılar ki bu binaya baktığımda yıkmalarından başka çare bulamıyorum. Binanın önünde her gün yüzlerce insan geçiyor, dış sıvası çatlamış olan binada parça parça kopan molozlar birinin başına düşecek diye endişeleniyoruz. Çevre esnafı olarak bu binanın bir an önce yıkılmasını istiyoruz.” dedi.

İlde, terk edilmiş ve adeta çürümeye yüz tutmuş bir diğer bina da 2011 yılında Van Belediyesi tarafından temeli atılan çok katlı otopark.

Çok katlı otopark tinercilerin mekanı oldu
Çevre esnaflardan ismini vermek istemeyen bir vatandaş, otoparkın adeta tinercilere mekan olduğunu  söyleyerek, “2011 yılında temeli atılan çok katlı otopark, halen aynı şekilde temeli atılmış ve çürümeye terk edilmiş durumda bekliyor. Belediye 4 yıl önce buranın açılışını yaptı. Temeli atıldıktan sonra zemin katı yapıldı ve öylece bırakıldı. Üzerinden 4 yılın geçtiği bina şuan çürüme aşamasına geldi. Halkın hizmeti için yaptırılan bina tinercilerin mekanı oldu.” dedi. (Yılmaz Sönmez- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.