banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Van'da kaçak sigara operasyonları

Van’da jandarma ile polisin sigara kaçakçılığına yönelik yaptığı çalışma ve düzenlediği baskınlar sonucu piyasa değeri 223 bin TL olduğu belirtilen 499 bin 832 paket kaçak sigaranın ele geçirildiği belirtildi.

Konu  ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, sigara kaçakçılığı yapan şahısların tespiti ve yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, 25 Ağustos 2015 günü Gürpınar ilçesi Güzelsu Mahallesi’nde bulunan 2 ayrı adreste ve 1 araçta yapılan aramalarda, 55 bin 692 paket çeşitli markalarda kaçak sigaranın ele geçirildiği belirtilerek, sigaralar ile ilgisi olduğu belirtilen 3 şüphelinin de yakalandığı ifade edildi.

Ele geçirilen kaçak sigaraların piyasa değerinin ise yaklaşık olarak 223 bin TL olduğu kaydedildi.

Bu yıl içerisinde toplam 16 milyon TL değerinde sigara yakalandı

Son yapılan baskınlarla birlikte 2015 yılında Van’da yakalanan kaçak sigara miktarının 4 milyon 93 bin 982 pakete ulaştığı belirtilen açıklamada, ele geçirilen kaçak sigaraların toplam piyasa değerinin ise yaklaşık olarak 16 milyon TL olduğu bildirildi.  

Öte yandan il Emniyet Müdürlüğü tarafından 25, 28, 29 ve 30 Ağustos 2015 tarihleri arasında 444 bin 140 paket kaçak sigara ele geçirildiği ve olayla ilgili olarak 11 şahıs hakkında adli işlem yapıldığı ifade edildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.