banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Van'da 'İslam ve Batı Medeniyetinin Karşılaştırılması' semineri

Van merkez İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen seminerde Araştırmacı Eğitimci M. Ali Alioğlu ile Araştırmacı Eğitimci Muhammed Kaynun birer konuşma yaptı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerde ilk olarak konuşan Araştırmacı Eğitimci Muhammed Kaynun, Risale-i Nur’dan örneklerle İslam medeniyeti ve batı medeniyetleri arasındaki farkları anlattı. 

Kaynun konuşmasında, “Batının ve Avrupa’nın İslam aleminde yaptığı bunca tahribattan sonra hangi akıl ile onların sefahat ve batıl efkârlarına itibar edip emniyet ediyorsunuz? Sefihane taklit edenler intiba değil belki şuursuzca onların saflarına iltihak ediyorlar. Bu yüzden Üstad Bediüzzaman’a kulak verdiğimizde, Avrupa ya da batı medeniyetinin nasıl kandan beslendiğini buna karşın İslam medeniyetinin nasıl adilane bir şekilde hüküm sürdüğünü görmekteyiz” dedi. 
Daha sonra seminerde konuşan Araştırmacı Eğitimci M. Ali Alioğlu ise günümüzde İslam aleminin en büyük sorunun ümitsizlik olduğuna dikkat çekerek Üstad’ın da bu konunun üzerinde durduğuna işaret etti. 

Yaklaşık 2 saat süren seminer yapılan dualarla son buldu. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.