banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç Şanlıurfa Balıklıgöl

Van'da hırsızlar yine sadaka kutusu çaldı

Van’ın Tuşba ilçesi Altıntepe Mahallesi’nde bulunan fırına giren kimliği belirsiz kişiler, muhtaçlar için bırakılan sadaka kutusundaki paraları çaldı.

Hırsızlık olayı ile ilgili bilgi veren iş yeri sahipleri, iş yerine giren hırsızların kasalarındaki paraları çalmalarının, kendilerini üzmediğini belirterek, muhtaçlar için bırakılan sadaka kutularındaki paraları çalmalarına ise çok üzüldüklerini ifade ettiler.

“Muhtaçların ekmeğine el uzatılıyor”
Yaptığı kontroller sonucu hırsızların iş yerindeki sadaka kutusunu da çaldıklarını fark eden Medeni Karabulut, “Bugün her zamanki gibi erkenden dükkânı açtım. Hamurumu yoğurup fırından çöreği çıkardıktan sonra, içeri müşteri girdi. Çörek alan müşteriye para üstünü vermek için kasaya baktım, fakat kasada hiç para yoktu. Büyük ihtimal fırına hırsızların girdiğini anladım. Kasadaki paralarla birlikte Van’da hayır yardımlarında bulunan derneğe ait sadaka kutusunun da çalındığını gördüm. Açıkçası kasada çalınan paralar benim için pek önemli değil, ama muhtaçların ekmeğine el uzatarak sadaka kutusunu almaları beni çok üzdü.” diye konuştu.

Hırsızların muhtaçlar için toplanan yardımlara el uzatmasının affedilir bir şey olmadığına dikkat çeken Karabulut, “Eğer bugün yetimlerin ekmeğine el uzatıldıysa, içinde bulunduğumuz durumun ne kadar kötü olduğunu anlamış oldum.”  şeklinde duygularını ifade  etti.  (Yılmaz Sönmez-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.