banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eyyübiye

Van'da HDP yürüyüşüne polis izin vermedi: 13 gözaltı

Edremit’te dün bir eve düzenlenen baskında çıkan çatışma sonucu 12 PKK’linin öldürülmesini protesto etek isteyen HDP/DBP’li gruba polis izin vermeyince olaylar çıktı. Çıkan olaylarda 13 kişi gözaltına alındı.

Beşyol Hastane Caddesi'nde HDP ve DBP'nin çağrısı üzerine toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, Edremit’te 12 PKK’linin öldüğü baskını protesto etmek için Ferit Melen Bulvarı'na yürümek istedi. Polisin dağılmaları yönündeki uyarılarını dikkate almayan gruptaki bazı kişilerin taş atması sonucu polis müdahalede bulundu. Tazyikli su ve biber gazıyla gerçekleştirilen müdahalenin ardından grup ara sokaklara dağıldı.

Çıkan olaylarda grup, bazı iş yerleri ve trafik ışıklarına zarar verdi. Olaylar polisin müdahalesiyle son bulurken kepenk indiren esnaf tekrar iş yerlerini açtı.  (Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.