banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Van'da HDP yürüyüşünde olaylar çıktı

Van’da HDP/DBP’lilerin düzenlediği yürüyüşe tazyikli su ve biber gazı ile müdahale eden polis 20 kişiyi gözaltına aldı.

Van’da ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ bahanesiyle yapılmak istenen yürüyüşe, polis müdahalesinden sonra olaylar çıktı. Çıkan olaylarda ilk belirlemelere göre 20 kişi gözaltına alınırken 5 kişinin ise yaralandığı öğrenildi.

HDP, DBP ve TUYAD-DER öncülüğünde yapılmak istenen yürüyüş için Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Feqeye Tеyrаn Parkı önünde toplanan grup Beşyol Meydanına yürümek istedi.

Aralarında HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe ve çok sayıda HDP ve DBP’li yöneticinin de bulunduğu grup polisin tüm uyarılarına rağmen dağılmayınca müdahale başladı.

Polisin tazyikli su, biber gazı ve plastik mermi kullandığı müdahalede göstericiler ise havai fişek, ses bombası ve taşlarla karşılık verdi. Çıkan olaylar nedeniyle il genelinde esnaf kepenklerini kapatmak zorunda kalırken, olaylarda ilk belirlemelere göre 20 kişi gözaltına alındı. Aralarında HDP’li yöneticilerin de bulunduğu 5 kişinin ise gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

İlde yer yer gerginlik devam ederken, özellikle Karşıyaka ve Hacıbekir Mahalleleri başta olmak üzere ara sokaklarda olaylar devam ediyor. (Murat Dalgın- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.