banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Balıklıgöl MHP

Van'da 'Hayat Boyu Kitap' projesi başlatıldı

Van Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Van Valisi İbrahim Taşyapan'ın da katılımıyla 'Hayat Boyu Kitap' projesinin startı verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeni binasında gerçekleştirilen programa, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, İŞKUR İl Müdürü Salih Serçe, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü personelleri katıldı.

Kitap okuma noktasında ülke olarak dünya sıralamasında geride olduklarını belirten Van Valisi İbrahim Taşyapan, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kendi personeli için başlatmış olduğu kampanya için tebrik etti.

Kitapların ilgi alanlarına göre birer hazine olduğunu söyleyen Taşyapan, “Bugün ‘Hayat Boyu Kitap’ projesini başlatmak üzere buradayız. Dünya ülkelerinde kıyasladığımızda çok geride olduğumuz bir alandayız. Bu nedenle mesafeyi kapatmak için çok çalışmamız gerektiği bir gerçektir. Tabi okuma alışkanlığını kitap okuyarak uzun yıllar sonra bu açıyı kapatabiliriz. Bu anlamda Milli Eğitim Müdürlüğümüzün öncülük ettiği ve öncelikle kendi çalışanları arasında başlatmış olduğu bu kampanya hakikaten övgüye değerdir. İnşallah diğer kurumlarımız da bu programı okullardaki öğrenci ve öğretmenlere örnek olacağını umuyorum. Biraz önce kitap listesini inceledim. İçlerinde gayet güzel kitaplar var. Tüm kitaplar güzel ancak, insanların ilgi alanlarına göre bu değişir. Onun için bu etkinliği başta Milli Eğitim Müdürlüğü’nün personellerine hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

"Kitaplar ilgi alanlarımıza göre birer hazinedir." diyen Taşyapan, "Onlardan faydalanmayı bilirsek hem kültürümüz, hem Türkçeye hâkimiyetimiz hem de dünyada olup biten fikir, düşüncelerden ve bilmediğimiz bilgileri öğrenmekte o konudaki kişisel eksikliklerimizi gidermiş oluruz. Bu vesileyle bu etkinliğin başlangıcında sizlere kolaylıkla diliyorum. İnşallah bu kampanya ile çok kitap okuyan memurlarımıza, öğretmenlerimize ve çalışanlarımıza güzel hediyeler vereceğiz. Aynı zamanda memurlarımız vereceğimiz ödülleri almak için yarışacaktır. Bu vesileyle, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yeni binasının da hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Daha sonra söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, “İlimizde kitap okumanın yaygınlaştırılması, sürekli hale getirilmesi, öğrencilerimize ve diğer kitlelere örnek olunması amacıyla ‘Hayat Boyu Kitap’ projesinin açılışını yapmak ve Sayın Valimizin dairedeki arkadaşlarımıza öncülük etmesi maksadıyla burada bulunmaktayız. Malumunuz toplumumuzda kitap okuma ile alakalı alışkanlıklarımızın çok fazla olmadığını bir takım istatistiki veride de anlaşılmaktadır. Gelişmiş bir ülkede kitap okuma oranı yüksek olduğu halde ülkemizdeki kitap okuma düzeyinin düşük olduğu hepimizin malumudur. Bu maksatla kitap okuma alışkanlığı boş zamanlarımızda da sürdürmek ve kitlelere örnek olmak amacıyla bizler bu görevi üslenmek istedik. Amaçla bugün burada verdiğimiz yemeğin ardından burada kurmuş olduğumuz kütüphanemizde kitapları alarak, okuma kampanyası başlatacağız. İnşallah bu kampanyamızın startını vererek tüm Van’a da yaymış olacağız.” ifadelerini kullandı. (Yılmaz Sönmez-İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.