banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Van'da gözaltına alınan 27 kişiden 5'i tutuklandı

Özalp ilçesinde 1 Ekim’de yaşanan olaylarda ‘terör örgütüne yataklık’ suçundan gözaltına alınan 27 kişiden 22'si serbest bırakılırken 5 kişinin ise tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

Konuyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Van'ın Özalp ilçesinde 1 Ekim 2015 tarihinde bölgede icra edilen operasyon esnasında güvenlik güçlerinin görev yapmasını engellemeye çalışan ve teröristlere destek veren 27 şahıstan 22'si serbest bırakılmış, 5’i tutuklanmıştır." denildi.

Hatırlanacağı üzere Van’ın Özalp ilçesi Tepedamı Mahallesi'nde PKK’liler ile Jandarma arasında çatışma yaşanmış, çatışmada Tepedamı Mahallesi’ne kaçan PKK'lilerin yakalanması için yapılan operasyona engel olmaya çalışan ve aralarında Özalp Belediye Başkanı H.B., Özalp Belediye Meclisi Üyesi M.K.H., DBP Özalp ilçe Başkanı Y.A., Özalp Belediye Başkan Yardımcısı O.B. ve Akçagöl Mahallesi Muhtarı H.Ö.’nün de bulunduğu 27 kişi gözaltına alınmıştı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.