banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Van'da gözaltına alınan 15 PKK'liden 5'i tutuklandı

Van'da PKK/KCK ve uzantıları Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Derneği 'e (YÖDER) yönelik yapılan baskında gözaltına alınan 15 kişiden 5'i tutuklandı. Baskın yapılan adreslerde ve YÖDER binasında yapılan aramalarda çok sayıda ilaç ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Konuyla ilgili Van Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, “Van Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma dosyalarına esas olmak üzere, yasadışı PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi) güdümünde ve YÖDER (Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Derneği) içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren şahısların faaliyetlerinin deşifresine yönelik yürütülen çalışmalarda; S.A., A.Ç., M.Ç., S.S., K.E., D.Ö., R.O., R.Ş.S, S.B., M.S., U.B., M.A., K.A., F.Ü. ve S.C. isimli 15 şahsın YÖDER içerisinde faaliyet gösterdikleri tespit edilmiş ve şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalara başlanmıştır." denildi.

Şahısların kaldıkları ikametlerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği ifade edilen açıklamanın devamında, "YÖDER dernek binasında yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, terör örgütü elebaşına ait posterler, öldürülen örgüt mensuplarına ait resimler, PKK/KCK terör örgütünün sözde bayrak olarak kullandığı bez parçaları, PKK/KCK terör örgütünün Suriye ülkesinde bulunan silahlı uzantıları olan YPG ve YPJ tarafından sözde bayrak olarak kullanılan bez parçaları ile yaşanan çatışmalarda yaralanan örgüt mensuplarının tedavisinde kullanılacağı değerlendirilen serum, ağrı kesici, damar yolu açmakta kullanılacak malzemeler ve vitaminler gibi çok sayıda tıbbı malzeme elde edilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada Adli mercilere çıkarılan 15 kişiden  S.S., R.O., M.Ç., S.B. ve F.Ü. isimli şahısların sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandığı belirtildi.

(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.