banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Van'da gazetecilere yapılan muameleye tepki

Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC), bugün polise yapılan saldırı sonrası olay yerinde görüntü alamaya çalışan gazetecilere polis tarafından yapılan muameleyi kınayan bir açıklama yaptı.

Gazetecilerin kamuoyu yararına görev yaptığını hatırlatan açıklamada, “Bugün Milli Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan Askerlik Şubesi civarında takip edildiklerini fark eden şahıslar ile polis arasında bir çatışma yaşanmış. Çatışma sonrasında olay yerinde haber alma çabası sarf eden meslektaşlarımız maalesef hiç de istenmeyen bir muamele ile karşı karşıya kalmışlardır. Bu noktada Vangölü Gazeteciler Cemiyeti olarak hatırlatmak isteriz ki kentte güvenliği sağlamaya çalışan polislerle birlikte gazeteciler de bu süreçte çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır. Gazeteciler de bu noktada kamuoyu yararına görev yapmaktadırlar.” denildi.

“Gazeteciler polisin sözlü ve fiziki tacizine maruz kaldı”

Polislerin gazetecilere muamelesini eleştiren açıklamanın devamında, “Bugün de yaşanan bu çatışma sonrasında olay yerinde bulunan ve halkı bilgilendirme çabasında olan gazeteciler, polisin sözlü ve fiziki tacizine maruz kalmışlardır. Cemiyetimiz üyesi gazeteciler bugün yaşanan elim olay sonucu kamuoyunu aydınlatmaya çalışırken tasvip edilemez bir muamele görmüşlerdir. Şöyle ki olay yerinde görüntü ve fotoğraf alan meslektaşlarımız polisin mesnetsiz tutumuna maruz kalmış ve alanda aldığı tüm veriler polisin dayatması sonrası silinmiştir. Meslektaşlarımız bununla da yetinilmeyip tehdit ve baskı ile karşılaşmışlardır. Tüm yargılardan uzak olarak görevini yapmaya çalışan gazetecilerin haber alma özgürlüğünün kısıtlanamayacağını ve alanda çalışan gazetecilere nezaket dışı davranışlarda bulunulamayacağını bir kez daha hatırlatmak isteriz.” ifadelere yer verildi.

“Gazeteciler olayların aydınlatılması önünde bir engel değil”

Açıklamanın sonunda ise “Bilinmelidir ki gazeteciler olayların aydınlatılması önünde bir engel değil, kamuoyunun bilgilendirilmesi noktasında görev yapan aracı görevi görmektedirler. Sebebi ne olursa olsun, nereden gelirse gelsin bu tür davranışların bir daha yaşanmamasını temenni ediyor yaşananlardan sorumlu olanları kınıyoruz.” denildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.