banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Van'da el yapımı patlayıcı ele geçirildi

Van’ın İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesinde yola döşenmiş vaziyette el yapımı patlayıcı bulunduğu bildirildi.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 14 Kasım tarihinde saat 16.00 sıralarında İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesinde yola bomba yerleştirildiği şeklinde çok sayıda ihbar alındığı belirtildi.

Açıklamada; "Yapılan çalışmada asfalt zemine kazılmış toprak altında bir adet kullanıma hazır el yapımı bomba görüldü, gerekli çevre güvenliği alındı ve yapılan usulüne uygun müdahale neticesinde bomba patlatılmadan çıkarıldı." denildi.

Açıklamanın devamında ise bomba yapımında kullanılan malzemeler şöyle sıralandı:

"1 adet ağız kısmı kesilmiş 12 kilogramlık mutfak tüpü, tüp içerisinde 22 kilo 800 gram amonyum nitrat olduğu değerlendirilen granül madde, bin gram turuncu renkli toz madde, 35 gram beyaz renkli hamurumsu madde, 1 el bombası gövdesi, elektrikli altı kapsül, 38 metre boyunda 2x0.75 milimetre çapında çok telli kablo, poşet parçaları, bant parçaları ve iki çuval."

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.